Τα τελευταία δυο χρόνια άλλαξαν πολλά στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ με πρώτο και εξαιρετικά σημαντικό, την εταιρική διακυβέρνηση. Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης ΙSS (πηγή: σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της πλατφόρμας Yahoo Finance) από τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Όμιλος κατατάσσεται στην υψηλότερη κατηγορία όσον αφορά στην αξιολόγηση της εταιρικής διακυβέρνησης μαζί με τις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ- ΧΑ Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ (ΕΧΑΕ) και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με αξιολόγηση το 2 με άριστα το 1. Μέσα σε δύο περίπου χρόνια, βελτίωσε την κατάταξή της από το 8 (Ιουν. 2017) με κατώτατο το 10, στο 2 (Σεπτ. 2020). Παράλληλα, έδωσε προτεραιότητα στη διαμόρφωση μιας καθαρής και διάφανης εταιρικής εικόνας προς τους επενδυτές.

Μέσα σε δύο χρόνια και δύο μήνες, ο Όμιλος :
• «Καθάρισε» τη μεγάλη ανοιχτή πληγή που για χρόνια «ανάβλυζε» ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, προσεγγίζοντας το μισό δισ. (!) την τελευταία δεκαετία από έργα στο εξωτερικό.

• «Καθάρισε» με το πρόβλημα χρηματοδότησης και ρευστότητας, μέσω της έκδοσης δύο ομολόγων συνολικού ύψους 670 εκατ. ευρώ, και την απελευθέρωση των περιουσιακών στοιχείων από τα βάρη προς τις τράπεζες.

• «Καθάρισε» με πρόστιμα και δικαστικές περιπέτειες του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξεπερνώντας οικονομικές «βόμβες» μελλοντικών αποζημιώσεων, που ελαχιστοποιούσαν μέχρι τότε τις προοπτικές και νόθευαν κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον.

• «Καθάρισε» με προβλήματα που ετοιμάζονταν να γιγαντωθούν από τη συμβατική ασυνέπεια προηγούμενων ετών στα έργα του εξωτερικού, αποκαθιστώντας την εταιρική αξιοπιστία σε ξένες κυβερνήσεις και μεγάλους διεθνείς πελάτες, ρυθμίζοντας εκκρεμότητες και παραδίδοντας έργα ακόμη και νωρίτερα της συμβατικής υποχρέωσης.

• «Καθάρισε» από «διαρροές» και φήμες διαφθοράς, που την προηγούμενη περίοδο ταλάνιζαν το προφίλ του Ομίλου.

Από τα μέσα του 2018 και μετά, ο Όμιλος άλλαξε τις στρατηγικές προτεραιότητές του, θέτοντας άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους ανά άξονα δράσης σε επίπεδο επιχειρηματικής ηθικής. Ανέπτυξε συστήματα διαχείρισης κατά της διαφθοράς. Σε επίπεδο οργανωτικής δομής, ενίσχυσε τις νευραλγικές κεντρικές λειτουργίες, όπως το τμήμα αγορών, όπου πέρα από την επιδίωξη του βέλτιστου κόστους, ενσωματώνει και «κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης» στη διαδικασία αξιολόγησης σημαντικών προμηθευτών, συνεργατών και υπεργολάβων. Όπως λένε τα ίδια τα στελέχη του, «ο Όμιλος πλέον αξιολογεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους προμηθευτές του, έχοντας θέσει υψηλά κριτήρια».

Και φυσικά, δεν είναι οι δηλώσεις των στελεχών του ομίλου που έρχονται να επιβραβεύσουν την προσπάθεια της νέας διοίκησης. Αυτό θα ήταν κάτι αναμενόμενο. Είναι η ίδια η πραγματικότητα που ήρθε να αποδείξει την αλήθεια του Change4ELLAKTOR, που αυτό που υποσχέθηκε, τελικά το έκανε.

Άλλαξε την εικόνα, καθάρισε το προφίλ, έστρωσε τα οικονομικά, αναβάθμισε την επενδυτική αξία του ομίλου, με αποτέλεσμα εν μέσω κορονοϊού, σε ένα παγκόσμια θολό επιχειρηματικό πεδίο.

Για την αγορά, το επενδυτικό ενδιαφέρον αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη αξιολόγηση. Και στην περίπτωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προφανώς αποτελεί επιβράβευση.