Στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι πλέον το εμβόλιο κατά της πανδημίας COVID-19 είναι στην τελική ευθεία - αρχικά από τις Pfizer-BioNTech και στη συνέχεια από την Moderna - η επενδυτική ψυχολογία αλλάζει.
Μόλις τη Δευτέρα οι περισσότερες μετοχές του Dow Jones έκλεισαν με θετικό πρόσημο με τον δείκτη να κλειδώνει στις 29.950,44 μονάδες. 
Παρομοίως, ο S&P 500 που έκλεισε ενισχυμένος στις 3.626,91 μονάδες αλλά και το Αργό που σημείωσε άλμα 3%.
Σε ανοδική τροχιά μπήκε και ο Χρυσός που τη Δευτέρα έκλεισε στα 1.887,80 δολ. ανά ουγγιά, συμπληρώνοντας μάλιστα τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Ενδεικτικό της θετικής ψυχολογίας των επενδυτών ήταν και το άλμα που κατέγραψαν οι μετοχές της Moderna (9,6%).
Την Τρίτη, η τιμή του Bitcoin ενισχύθηκε κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα αγγίζοντας τα 17.030 δολάρια. Οσοι παρακολουθούν την αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίζουν πως το νούμερο αυτό αντιστοιχεί ουσιαστικά στην υψηλότερη αξία του Bitcoin από τον Ιανουάριο του 2018.
bitcoin


Την ίδια ώρα επενδυτικοί κολοσσοί όπως η Blackrock βλέπουν ξεκάθαρη επιτάχυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας, έντονη στροφή στη βιωσιμότητα και μεγαλύτερη ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών από τα τέλη του 2021.
Στο ίδιο κλίμα και η UBS, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, που αναμένει ότι το 2021 η οικονομική παραγωγή και τα εταιρικά κέρδη θα ανακάμψουν στα επίπεδα πριν από την πανδημία.
Περισσότερα χαμόγελα ήρθαν και στα πολυτελή χαρτοφυλάκια, αν και οι αγορές τέχνης, διαμαντιών και άλλων συλλεκτικών ειδών δεν είχαν επηρεαστεί αρνητικά από την πανδημία όλο το προηγούμενο διάστημα όπως συνέβη στις άλλες μορφές επένδυσης.
diamond4
Πριν από μερικές ημέρες νέα τιμή ρεκόρ κατέγραψε ένα ροζ-μωβ διαμάντι το οποίο έκανε τελική πώλησης μέσω του οίκου Sotheby’s 26,6 εκατ. δολάρια, ενώ υπερδιπλασιασμοί και τριπλασιασμοί κατέγραψαν οι τελευταίες συναλλαγές έργων Σύγχρονης τέχνης.

ΛΜ