Η Εφορία με 5 κινήσεις υπόσχεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά χιλιάδες Ελληνες εν μέσω πανδημίας. Θα δούμε αναλυτικά το θέμα που ενδιαφέρει εκατομμύρια φορολογουμένους.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΗ:
Επανένταξη στη ρύθμιση των 100 και των 120 δόσεων των οφειλετών που τις έχασαν το διάστημα Μαρτίου - Νοεμβρίου.
-----------------------
Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ
Παρέχεται η ευκαιρία επανένταξης, τονίζει η δικηγόρος Ολυμπία Νικολοπούλου, «όσων οφείλουν στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα να επανέλθουν στις 100 και τις 120 δόσεις, αν πληρώσουν την οφειλή του Δεκεμβρίου. Αφορά όσους έχασαν τη ρύθμιση κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Μαρτίου - Νοεμβρίου 2020, αντί Μαρτίου - Οκτωβρίου 2020 που ισχύει τώρα».

ΚΙΝΗΣΗ ∆ΕΥΤΕΡΗ:
Θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και ασυμψήφιστο το δώρο της επιστροφής του 50% του ενοικίου στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το 50% των ενοικίων που έχασαν χρήματα λόγω μείωσης των ενοικίων κατά 60%.
--------------------------
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Η επιστροφή του 50% της μείωσης των ενοικίων θα είναι δώρο αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων! Δηλαδή, δεν θα δεσμεύεται, δεν θα συμψηφίζεται, δεν θα φορολογείται με χρέη στο Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους ΟΤΑ, ΕΦΚΑ - ΚΕΑΟ και τράπεζες.

ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΤΗ:
Ερχεται η ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων για οχήματα που θα ακινητοποιηθούν.
-------------------
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Πλέον, θα είναι αφορολόγητες, ακατάσχετες και ανεκχώρητες οι επιχορηγήσεις σε επαγγελματίες εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.

ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ:
Αναστέλλεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για χιλιάδες Ελληνες φορολογουμένους.
------------------------
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Τέλος για χιλιάδες Ελληνες του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή εργαζομένους, ιδιοκτήτες ακινήτων, αυτοαπασχολουμένους και επαγγελματίες.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ:
Ενίσχυση σε επαγγελματίες για θερμαντικά σώματα χωρίς αρνητικές οικονομικές συνέπειες.
----------------------
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»
Πλέον η ακινησία Ι.Χ. θα δηλώνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Για τους παραβάτες έρχεται, πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής, και διοικητικό πρόστιμο ίσο με 10.000 ευρώ, εάν εντοπισθεί όχημα να κυκλοφορεί ή να είναι σταθμευμένο και να φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας ενώ έχει δηλωθεί σε ακινησία. Αν υπάρξει υποτροπή, το πρόστιμο πάει στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή του κατόχου του οχήματος.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 100 ΚΑΙ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Όσοι πλήττονται και δεν πλήρωσαν από Μάρτιο έως Νοέμβριο.
— Αίτηση στην ΑΑΔΕ.
— Προϋπόθεση η πληρωμή της δόσης του Δεκεμβρίου.
— Οι απλήρωτες δόσεις πηγαίνουν στο τέλος της ρύθμισης.

6677

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»