Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή του από το ΔΣ της Ελλάκτωρ υπέβαλε ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης. Οι λόγοι της παραίτησής του δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, ενώ πληροφορίες στην αγορά φέρουν τον Δ. Καλλιτσάντση δυσαρεστημένο από τους χειρισμούς του αδερφού του, Σάκη. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, παραιτήσεις έχουν υποβάλει ο Μιχαήλ Κατούνας και Τάκης Δουμάνογλου, ο οποίος εκπροσωπούσε το fund Farallon.

Η παραίτηση του κ. Δουμάνογλου ήταν αναμενόμενη καθώς το Farallon προτίθεται να αποχωρήσει μετοχικά από την Ελλάκτωρ. Ωστόσο, το γεγονός πως υπάρχουν τρεις παραιτήσεις όσες και οι θέσεις που μπορούν να καλυφθούν σε ένα ΔΣ χωρίς έγκριση Γενικής Συνέλευσης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι παραιτήσεις είτε να ζητήθηκαν είτε να μεθοδεύτηκαν προκειμένου να αντικατασταθούν από μέλη που θα υποδείξει η πλευρά Μπάκου – Καϋμενάκη η οποία συμπλέει με την πλευρά του Σάκη Καλλιτσάντση.

Πιθανόν, επιδιώκεται στην επικείμενη Γενική Συνέλευση να υπάρχει το ΔΣ που υποδεικνύει η πλευρά Μπάκου – Καϋμενάκη απέναντι στο νέο ΔΣ που προτείνει η Reggeborgh. Υπενθυμίζεται ότι το ολλανδικό fund ενόψει της έκτακτης ΓΣ της Ελλάκτωρ έχει προτείνει ως πρόεδρο του ομίλου τον Γιώργο Μυλωνογιάννη και ως διευθύνων σύμβουλο τον Αρη Ξενόφο.

Σημειώνεται πως εχθές έγινε γνωστό πως η Reggeborgh Invest κατέχει, πλέον, ποσοστό 14,17% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έπειτα από αγορές μετοχών που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα μέσω του Χρηματιστηρίου.

Η συμμετοχή των Ολλανδών ανεβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα εάν συνυπολογιστεί το ποσοστό που κατέχει ο Λ. Μπόμπολας (12,54%), για το οποίο η Reggeborgh διαθέτει option αγοράς. Εάν το δικαίωμα αγοράς ασκηθεί, το ποσοστό της Reggeborgh Invest θα ανέλθει σε 26,7218% των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.