Νέα εξέλιξη στα ενοίκια, με εκατέρωθεν αντιδράσεις από ιδιοκτήτες και επαγγελματίες. Πλέον το 80% της κρατικής κάλυψης είναι αφορολόγητο, ενώ οι ιδιοκτήτες ζητούν εδώ και τώρα πλήρη αποζημίωση.

Προσοχή! 
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ∆ΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

— Το 80% του συμφωνημένου μηνιαίου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα είναι η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες. Έτσι, το κράτος καταβάλλει το 80% και το 20% στον εκμισθωτή.

— Νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες με το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Τι ισχύει για τον Ιανουάριο

Έχουμε αναστολή ενοικίου σε λιανεμπόριο, εστίαση, πολιτισμό, αθλητισμό, γυμναστήρια, τουρισμό, μεταφορές, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, βιβλιοπωλεία, κλειστές επιχειρήσεις λιανεμπορίου με κρατική εντολή, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν, επιχειρήσεις της εστίασης, επιχειρήσεις του τουρισμού, ξενοδοχεία, καταλύματα, τουριστικά γραφεία και υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Τι θα γίνει τον Φεβρουάριο

Κλειστές επιχειρήσεις τουρισμού - μεταφορών με κρατική εντολή τις εορτές και έως 1η Ιανουαρίου θα έχουν τον Φεβρουάριο έκπτωση ενοικίου 80% - κατά 60% στο κράτος, 20% στις επιχειρήσεις-ενοικιαστές και 20% στους εκμισθωτές.

Τι ισχύει στο 80% της αποζημίωσης

Το 80% επί του συμφωνημένου μηνιαίου μισθώματος και όχι επί της απώλειας θα είναι η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο κράτος αναλογεί το 80% και το 20% στον εκμισθωτή. H επιχείρηση δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο.

Νομικά πρόσωπα

Για τον Ιανουάριο θα αποζημιωθούν με το 60% του μηνιαίου μισθώματος. Για τον Φεβρουάριο θα αποζημιωθούν με το 40% του μηνιαίου μισθώματος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»