Στη Φθιώτιδα έφτασε χθες το μεσημέρι το πρώτο γρήγορο τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έφερε στην χώρα μας η εταιρεία. Πρόκειται για το πρώτο συρμό τρένου ETR-470 της Trenitalia που ανακατασκευάσθηκε πλήρως από την Alstom για λογαριασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το οποίο θα αξιοποιηθεί στην γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Το νέο τρένο για την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιεί δοκιμές στην γραμμή Τιθορέα-Δομοκός. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο κομμάτι της γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης, μήκους 106 χλμ. που παραδόθηκε μόλις το 2018. Πρόκειται για μια γραμμή όπου το γρήγορο τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναπτύσσει πολύ μεγάλες ταχύτητες προκειμένου να πετύχει μείωση του χρόνου ταξιδιού από 4 ώρες που είναι σήμερα σε τρείς ώρες και 15 λεπτά.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι στόχος είναι το τρένο να πιάσει ταχύτητα 200 χλμ. την ώρα αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Η αμαξοστοιχία ΕΤR-470 στάθμευσε στο σταθμό της Τιθορέας και από σήμερα Δευτέρα έως την ερχόμενη Πέμπτη να κάνει δοκιμές στη γραμμή μέχρι το Λιανοκλάδι.

Ο συρμός αποτελείται από εννέα βαγόνια, πέντε οικονομικής θέσης, τρία πρώτης και ένα καφέ-εστιατόριο. Η πρώτη εμπορική χρήση του αναμένεται στις 25 Μαρτίου κατά στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προγραμματίσει να φέρει άλλα τέσσερα ίδια τρένα που θα καλύψουν όλα τα δρομολόγια της γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ασφαλή, άνετη και πολυτελή τη μετακίνηση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Η εταιρεία αναφέρει ότι η επένδυση αυτή στα νέα τρένα ETR-470 θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 10 εκατ. ευρώ για κάθε συρμό.

Δείτε την   άφιξη του ETR-470 στον σταθμό της Τιθορέας.