Το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση επικύρωσε τον ορισμός της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου ως υποδιοικήτριας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στενός συνεργάτης την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά του τότε υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και κομβικό πρόσωπο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τα δημοσιονομικά, η Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο από το University of London και πολύχρονη και ευρεία επαγγελματική εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.

'Εχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος στον τραπεζικό τομέα και εξειδικευτεί σε θέματα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κοινοτικού δικαίου ανταγωνισμού (συμπεριλαμβανομένων των κρατικών ενισχύσεων), δημόσιων οικονομικών/δημοσιονομικής διαχείρισης και έχει υπάρξει και εξωτερικός συνεργάτης του ΔΝΤ.

Από το 2001 έως το 2009, υπηρέτησε ως Σύμβουλος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, όπου μεταξύ άλλων, συμμετείχε, ως εθνικός εκπρόσωπος, στις αντίστοιχες ομάδες εργασίας του Συμβουλίου ΕΕ και της Κομισιόν.

Στη συνέχεια, κατά τα έτη 2009-2012, εργάστηκε ως Επιστημονική Συνεργάτης στη Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών, παρακολουθώντας τις εργασίες των ΕuroWorking Group/Economic and Financial Committee καθώς και των Eurogroup/Ecofin.

Την περίοδο 2012-2014 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της χώρας με την ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ και έλαβε μέρος σε διάφορα διεθνή οικονομικά fora, όπως το Συμβούλιο ECOFIN/Eurogroup, τον ΟΟΣΑ, την διάσκεψη Υπουργών Οικονομικών του G20 και την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ, κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2014.

Από το 2017 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PQH A.E., Ενιαίου Ειδικού Εκκαθαριστή για τα 17 πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης στην Ελλάδα, ορισμένου και εποπτευόμενου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου είναι παντρεμένη με δύο κόρες.