Λύση στο τεράστιο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην εστίαση αναζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου, καθώς η παρατεταμένη καραντίνα έχει προκαλέσει σωρεία «λουκέτων» ενώ υπό τις παρούσες βεβαρημένες υγειονομικές συνθήκες, η επαναλειτουργία τους καθίσταται και επικίνδυνη και ασύμφορη.

Κατά την τελευταία συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αναλήφθηκαν κάποιες πρωτοβουλίες από την πλευρά του Αδ. Γεωργιάδη, ωστόσο οποιοδήποτε σχέδιο ή χρονοδιάγραμμα είναι τουλάχιστον παρακινδυνεύμενο.

Το Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ) προσέφυγε ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενέργεια την οποία εξετάζει και ο πρόεδρος της τριτοβάθμιας οργάνωσης Γιώργος Καββαθάς.

«Έχει δοθεί εντολή στον νομικό σύμβουλο της ομοσπονδίας να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια» λέει στα parapolitika.gr και συνεχίζει: «Πρόθεση μας είναι να προσφύγουν φυσικά πρόσωπα των πρωτοβάθμιων ενώσεων και η ομοσπονδία να κάνει πρόσθετη παρέμβαση στο διοικητικό Πρωτοδικείο κατά πάσα πιθανότητα. Σε κάθε περίπτωση, θα ζητήσουμε την καθ’ ολοκληρία αποκατάσταση της βλάβης που έχουμε υποστεί».
Εστιάτορες

Παραδοσιακοί εστιάτορες όπως ο Γιάννης Κουζούπης ,που διατηρεί μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, υπογραμμίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι επιχειρηματίες σε τουριστικές περιοχές πολλοί εκ των οποίων «δεν κάνουν είσπραξη ούτε ένα ευρώ».

«Μπαίνουμε συνεχώς μέσα παρά τις επιστρεπτέες προκαταβολές, παρά τις ρυθμίσεις για τα πάγια έξοδα μας» υπογραμμίζει ο Γ. Σταυρακάκης, του ιστορικού «Νικηφόρου» στους Αμπελόκηπους. Οι απώλειες του τζίρου υπερβαίνουν το 70% σε σχέση με τα προ κοροναϊού επίπεδα ενώ «πολλοί εστιάτορες έχουν ήδη βάλει λουκέτο και άλλοι έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση δεν πρόκειται να ανοίξουν».