Για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου μετατίθεται η ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, που αναμενόταν χθες.

Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ η αναβολή δίνεται προκειμένου οι υποψήφιοι αγοραστές να έχουν άνεση χρόνου για τις προσφορές τους.

Σημειώνεται ότι οι τρεις υποψήφιοι που έχουν προεπιλεγεί για την εξαγορά του ποσοστού στη θυγατρική της ΔΕΗ είναι η ιταλική Τέρνα, η γαλλική RTE και η κινεζική State Grid International Development. Οι Γάλλοι της RTE αναμένεται ότι θα κατέβουν από κοινού με την καναδική Hydro-Québec και ενδεχομένως στην προσθήκη του νέου ενδιαφερόμενου στο σχήμα οφείλεται η μικρή παράταση.Η Hydro-Québec με 61 υδροηλεκτρικές μονάδες, ένα πυρηνικό εργοστάσιο, και 19.800 εργαζόμενους, αποτελεί τον κύριο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στον Καναδά και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο παραγωγό υδροηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο.

Υπενθυμίζεται όμως, ότι οι δεσμεύσεις του μνημονίου προβλέπουν ότι εάν ώς τα τέλη του μηνός δεν έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής για το 24%, θα πρέπει να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του 100% της εταιρείας.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε και η αποτίμηση του ΑΔΜΗΕ από ανεξάρτητο οίκο, ο οποίος και θα παραδώσει σύντομα στη ΔΕΗ τη μελέτη του.

Σύμφωνα με τη διαδικασία η διοίκηση της ΔΕΗ αφού λάβει τις δεσμευτικές προσφορές θα εξετάσει εάν τα τιμήματα που θα προσφερθούν θα είναι εύλογα ενώ αν αυτά δεν είναι ικανοποιητικά, τότε, όπως συμβαίνει πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις, θα ζητηθούν από τους ενδιαφερόμενους βελτιωτικές προσφορές.

Στο μεταξύ έχει ολοκληρωθεί και η λειτουργία του data room μέσω του οποίου οι τρεις επενδυτές είχαν πρόσβαση το προηγούμενο διάστημα σε πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση του ΑΔΜΗΕ για να προχωρήσουν στην κατάθεση των προσφορών τους.