Provil: Νέες επενδύσεις και σχέδιο διείσδυσης σε ΗΠΑ και Βρετανία
Είναι μια βορειοελλαδίτικη εταιρεία που επενδύει διαρκώς και έχει εξασφαλίσει παρουσία στο εξωτερικό και μάλιστα σε σύνθετες αγορές στον τομέα των τροφίμων, ενώ συνεργάζεται σε επιστημονική βάση με πανεπιστήμια και προωθεί καινοτομίες.
Ο λόγος για την Provil, μια εταιρεία που δεν είναι ευρέως γνωστή, αλλά που δίνει γεύση και άρωμα στο φαγητό μας, ενώ τα προϊόντα της προτιμούν πάνω από 2 εκατομμύρια καταναλωτές κάθε ημέρα, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι μια εταιρεία στις βοηθητικές ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων που ήδη μετράει τρεις γενιές και η οποία προ ημερών αποφάσισε να αυξήσει τις ήδη μεγάλες επενδύσεις των 4,5 εκατ. ευρώ κατά ακόμα 1,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή θα τοποθετήσει 6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέας μονάδας σε βιομηχανικό οικόπεδο, δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου.
Στη νέα γραμμή παραγωγής θα δημιουργούνται καινοτόμα προϊόντα, χάρη στη συμφωνία της με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία επίσης προγραμματίζει για το φθινόπωρο και την κυκλοφορία νέας σειράς προϊόντων. Το 2020 κατάφερε να έχει απώλειες μόλις 18% χάρη στο retail και τα κρεοπωλεία ενώ για φέτος ετοιμάζει διείσδυση σε τρεις νέες αγορές (ΗΠΑ, Βρετανία, Σουηδία).
Η ιστορία και οι δραστηριότητες της Provil
Η Provil, είναι μια εταιρεία στον χώρο του food service με έμφαση και στα κρεοπωλεία, όπως και τη λιανική αγορά, που παράγει καρυκεύματα, ζωμούς-σούπες – σάλτσες, dressings- dips- chutneys, μίγματα γευστικών υλών, γεμίσεις, βότανα κ.α.
Την εταιρεία διοικεί μια τριανδρία, αυτή της οικογένειας Βογιάννου, δηλαδή των Σερραίων αδελφών Χρήστου και Κώστα και του εξαδέλφου τους Γιώργου Βογιάννου. Πρόκειται για ανθρώπους με ανοικτό επενδυτικό πνεύμα και ορίζοντα που αποτελούν την Τρίτη γενιά. Η Provil, ήδη κινείται εντατικά στη διεθνή αγορά, εξάγει σε 15 χώρες, με πιο δυνατή αγορά αυτής της Ρωσίας ενώ έχει σημαντική παρουσία σε Ρουμανία και Ολλανδία.
Διαθέτει επίσης τη σειρά «Cook at Home», μεταφέροντας ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα της προϊόντα στη μαζική εστίαση. Τα προϊόντα «Cook at Home» είναι σήμερα τοποθετημένα σε 10 αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1993 (αν και προϋπήρχαν δραστηριότητες) λειτουργούσε αρχικά σαν εμπορική- εισαγωγική, με αποθήκες στην περιοχή Χαριλάου, γρήγορα πέρασε στην παραγωγή καθώς και οι τρεις εταίροι έχουν σπουδές πάνω στην τεχνολογία τροφίμων.
Το 1999 η Provil μετεγκαθίσταται στη ΒΙΠΕ Σίνδου και το 2000-2001 μπαίνει στην παραγωγή. Σήμερα, η εταιρεία, έχει έδρα και κύριες εγκαταστάσεις σε 17.000 τ.μ. με κτίρια 7.500 τ.μ., παραγωγική δυναμικότητα 45 τον/ημέρα, παράγει πάνω από 650 προϊόντα- κωδικούς και απασχολεί 85 άτομα προσωπικό.
Η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει όμορο βιομηχανικό οικόπεδο με κτίρια 1.800 τ.μ., ενώ στο πλαίσιο του επόμενου προγράμματος θα συνεχίσει να επενδύει σε R&D, όπως και σε ενέργειες marketing και εμπορικής ανάπτυξης.
Το πιο δυνατό κομμάτι των πωλήσεων, αντιπροσωπεύει η μαζική εστίαση που έχει το 54% του τζίρου, ακολουθεί με 36% η βιομηχανία τροφίμων, οι εξαγωγές έχουν μερίδιο 6% και η λιανική 4%. Ταυτόχρονα ίδρυσε τις εταιρείες Kampos – Greek Herbs, τη θυγατρική που σε συνεργασία με παραγωγούς της βόρειας Ελλάδας, παράγει και εμπορεύεται ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο και μέντα, έχοντας μάλιστα αναπτύξει την παραγωγή ρίγανης σε 500 στρέμματα.
Ο λόγος για την Provil, μια εταιρεία που δεν είναι ευρέως γνωστή, αλλά που δίνει γεύση και άρωμα στο φαγητό μας, ενώ τα προϊόντα της προτιμούν πάνω από 2 εκατομμύρια καταναλωτές κάθε ημέρα, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι μια εταιρεία στις βοηθητικές ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων που ήδη μετράει τρεις γενιές και η οποία προ ημερών αποφάσισε να αυξήσει τις ήδη μεγάλες επενδύσεις των 4,5 εκατ. ευρώ κατά ακόμα 1,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή θα τοποθετήσει 6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέας μονάδας σε βιομηχανικό οικόπεδο, δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου.
Στη νέα γραμμή παραγωγής θα δημιουργούνται καινοτόμα προϊόντα, χάρη στη συμφωνία της με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία επίσης προγραμματίζει για το φθινόπωρο και την κυκλοφορία νέας σειράς προϊόντων. Το 2020 κατάφερε να έχει απώλειες μόλις 18% χάρη στο retail και τα κρεοπωλεία ενώ για φέτος ετοιμάζει διείσδυση σε τρεις νέες αγορές (ΗΠΑ, Βρετανία, Σουηδία).
Η ιστορία και οι δραστηριότητες της Provil
Η Provil, είναι μια εταιρεία στον χώρο του food service με έμφαση και στα κρεοπωλεία, όπως και τη λιανική αγορά, που παράγει καρυκεύματα, ζωμούς-σούπες – σάλτσες, dressings- dips- chutneys, μίγματα γευστικών υλών, γεμίσεις, βότανα κ.α.
Την εταιρεία διοικεί μια τριανδρία, αυτή της οικογένειας Βογιάννου, δηλαδή των Σερραίων αδελφών Χρήστου και Κώστα και του εξαδέλφου τους Γιώργου Βογιάννου. Πρόκειται για ανθρώπους με ανοικτό επενδυτικό πνεύμα και ορίζοντα που αποτελούν την Τρίτη γενιά. Η Provil, ήδη κινείται εντατικά στη διεθνή αγορά, εξάγει σε 15 χώρες, με πιο δυνατή αγορά αυτής της Ρωσίας ενώ έχει σημαντική παρουσία σε Ρουμανία και Ολλανδία.
Διαθέτει επίσης τη σειρά «Cook at Home», μεταφέροντας ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα της προϊόντα στη μαζική εστίαση. Τα προϊόντα «Cook at Home» είναι σήμερα τοποθετημένα σε 10 αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1993 (αν και προϋπήρχαν δραστηριότητες) λειτουργούσε αρχικά σαν εμπορική- εισαγωγική, με αποθήκες στην περιοχή Χαριλάου, γρήγορα πέρασε στην παραγωγή καθώς και οι τρεις εταίροι έχουν σπουδές πάνω στην τεχνολογία τροφίμων.
Το 1999 η Provil μετεγκαθίσταται στη ΒΙΠΕ Σίνδου και το 2000-2001 μπαίνει στην παραγωγή. Σήμερα, η εταιρεία, έχει έδρα και κύριες εγκαταστάσεις σε 17.000 τ.μ. με κτίρια 7.500 τ.μ., παραγωγική δυναμικότητα 45 τον/ημέρα, παράγει πάνω από 650 προϊόντα- κωδικούς και απασχολεί 85 άτομα προσωπικό.
Η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει όμορο βιομηχανικό οικόπεδο με κτίρια 1.800 τ.μ., ενώ στο πλαίσιο του επόμενου προγράμματος θα συνεχίσει να επενδύει σε R&D, όπως και σε ενέργειες marketing και εμπορικής ανάπτυξης.
Το πιο δυνατό κομμάτι των πωλήσεων, αντιπροσωπεύει η μαζική εστίαση που έχει το 54% του τζίρου, ακολουθεί με 36% η βιομηχανία τροφίμων, οι εξαγωγές έχουν μερίδιο 6% και η λιανική 4%. Ταυτόχρονα ίδρυσε τις εταιρείες Kampos – Greek Herbs, τη θυγατρική που σε συνεργασία με παραγωγούς της βόρειας Ελλάδας, παράγει και εμπορεύεται ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο και μέντα, έχοντας μάλιστα αναπτύξει την παραγωγή ρίγανης σε 500 στρέμματα.