Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
milos_tourismos_powergame_2
Οικονομία

Ο τουρισμός απέναντι στη Λερναία Yδρα της πανδημίας

Την ώρα που λύνεται το ζήτημα της Μ. Βρετανίας νέα εμπόδια σαμποτάρουν την τουριστική σεζόν. Τι λέει στο powergame.gr για τα τεστ στις πύλες εισόδου ο καθηγητής Δ. Παρασκευής

Νέες ανησυχίες απειλούν το τελικό ταμείο της ελληνικής οικονομίας για το 2021, καθώς, μόλις δέκα ημέρες πριν κλείσει ο Ιούλιος – ένας δυνατός κατα παράδοση μήνας της ελληνικής τουριστικής σεζόν – οι εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα μειώνουν εκ νέου τις προσδοκίες για την επίτευξη του στόχου του 50% των εσόδων του 2019.

Ενώ από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου επιλύθηκε το κρίσιμο ζήτημα σχετικά με το ελεύθερο ταξίδι Βρετανών τουριστών στην χώρα μας, νέα προβλήματα ξεπρόβαλαν: από τη μια η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) να κατατάξει την Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου COVID-19 εμμένοντας μάλιστα και στη σύσταση να αποφεύγονται οι προορισμοί με έξαρση της Δέλτα, και από την άλλη οι συστάσεις του Ισραήλ να καταταχθεί η Ελλάδα στη λίστα των χωρών που απαιτούν πλήρη καραντίνα κατά την επιστροφή των ταξιδιωτώνΟι φόβοι αυξάνονται όχι μόνο για ένα ντόμινο τοπικών lockdown σε νησιωτικούς προορισμούς υπερτουρισμού όπως την Ιο, την Πάρο, το Ρέθυμνο και τη Σαντορίνη, αλλά και για νέες ακυρώσεις στις κρατήσεις των ξενοδοχείων. Πάντως στη Μύκονο το τοπικό lockdown τερματίζεται το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα πάντως με πληροροφίες του powergame.gr οι πληρότητες στη Μύκονο παραμένουν στο 90%, ενώ πάνω από το 60% και 70% εκτιμώνται οι πληρότητες στην Καλντέρα της Σαντορίνης. Στα ίδια ποσοστά κυμαίνονται και τα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα – ενας προορισμός που για το επόμενο διάστημα βασίζεται ιδιαίτερα στην επανεκκίνηση της ροής των Βρετανών τουριστών.

Ωστόσο, η εικόνα στις κρατήσεις παραμένει ρευστή και άνιση καθώς πολλοί είναι οι προορισμοί που παραμένουν κάτω από το 35%, ενώ την ίδια ώρα, τουλάχιστον το 20% των ξενοδοχείων παραμένει εκτός λειτουργίας.

Διαβάστε τη συνέχεια αλλά και όσα δήλωσε ο καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής για τους ελέγχους των τουριστών στις πύλες εισόδου στο powergame.gr