Η ακρίβεια θα μεγαλώσει καθώς έχουμε αύξηση σε πολλές μορφές ενέργειας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χρισίνα Κοραή, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Οι προτάσεις που έχουμε κάνει είναι πρώτον, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13 στο 6%. Δεύτερον προτείνουμε επειδή ο φόρος στα καύσιμα και γενικά στην ενέργεια είναι αναλογικός να μην μπει ο ειδικός φόρος στην αύξηση της τιμής και αυτό σημαίνει ότι δεν μειώνονται και τα έσοδα του κράτους. Το τρίτο μέτρο είναι οι ειδικοί φόροι οι μνημονιακοί να σταματήσουν για να δώσουν ευελιξία στις επιχειρήσεις. Και τέλος ας πάρουμε το παράδειγμα της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας για συγκράτηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα τόνισε ότι οι ανατιμήσεις κυμαίνονται από 10% έως 25% και ζήτησε να ληφθούν μέτρα και για τις επιχειρήσεις, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Ερωτηθείς τι αυξήσεις βλέπει στο μέχρι τα Χριστούγεννα, υπογράμμισε ότι «αν δεν παρθεί κανένα μέτρο οι ανατιμήσεις θα ξεπεράσουν το 20%.
Εκτιμώ και ξέρω ότι η κυβέρνηση είναι προ των πυλών να πάρει κάποια από τα μέτρα που λέμε ή κάποια άλλα, ώστε να συγκρατήσει τις τιμές και αυτό είναι και η προτροπή της Κομισιόν.