Ο ΕΦΚΑ είναι η πλέον προβληματική υπηρεσία του δημοσίου, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΕΦΚΑ είναι ο πιο προβληματικός οργανισμός του Δημοσίου, είναι η κόπρος του Αιγείου. Δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις», δήλωσε.

Είπε πως το 2020 είχαν εκδοθεί συντάξεις αυξημένες 30% σε σχέση με το 2019.

Ανέφερε πως προχωρά στην κανονική του λειτουργία ο ενιαίος αριθμός εξυπηρέτησης πολιτών, 1555 για όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου
Εργασίας.

«Βάλαμε τα τρία μεγαλύτερα τηλεφωνικά κέντρα της χώρας να δουλέψουν πάνω σε αυτό και φτάσαμε πια και έχουμε μια πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση καθώς το 84% εξυπηρετείται στο front office, το 14% στο back office μετά από λίγες μέρες και μόνο το 3% των κλήσεων παραμένει εκκρεμές και θα αντιμετωπιστεί και αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, επισήμανε πως από σήμερα μπαίνουν στον ΕΦΚΑ οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές, οι οποίοι πέρασαν από δύσκολες
εξετάσεις.

Τόνισε ότι από το 2022 θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό.

«Πρώτα απ’ όλα με την μικρή, συμβολική αύξηση που δώσαμε θα φτάσει από 1ης Ιανουαρίου στα 664€», υπογράμμισε.

«Έχει ξεχαστεί και πρέπει να το θυμίσω ότι τα Χριστούγεννα θα δοθεί διπλή δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Αφορά 240 χιλιάδες νοικοκυριά και 400 χιλιαδες συμπολίτες μας όσο για τα επιπλέον που λέτε θα δούμε πως θα κλείσει ο προϋπολογισμός, θα το δει το γραφείο του Πρωθυπουργού, θα το δει το υπουργείο Οικονομικών και στο τέλος θα υπάρξει τοποθέτηση», είπε καταλήγοντας.