Μετά την «ξανθιά», τη «μαύρη», την «κόκκινη», έρχεται τώρα στην ευρωπαϊκή αγορά και η μπλε μπίρα να ανατρέψει όλα όσα θεωρούνταν δεδομένα.

Την παρήγαγε και την διακινεί στην αγορά μια μικροζυθοποιία στη Γαλλία και ήδη η ανταπόκριση των καταναλωτών, που έσπευσαν να τη δοκιμάσουν από περιέργεια, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.


Η Μπλε Μπίρα που παρήγαγε και την διακινεί στην αγορά μια μικροζυθοποιία στη Γαλλία
Η Μπλε Μπίρα «Line» που παρήγαγε και την διακινεί στην αγορά μια μικροζυθοποιία στη Γαλλία
Το μπλε χρώμα στη μπίρα επιτυγχάνεται μέσω της χρησιμοποίησης κατά τη ζυθοποίηση της γνωστής σπιρουλίνας, ένα φύκι του γλυκού νερού του οποίου η κατανάλωση ως superfood έχει αυξηθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια. Από τη σπιρουλίνα αξιοποιείται η πρωτεΐνη φυτοκυανίνη, η οποία αν και μπλε χρώματος είναι το συστατικό που δίνει το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα (συμβάλλει στη φωτοσύνθεση) στη σπιρουλίνα.

Καθώς μάλιστα πρόκειται για ισχυρό αντιοξειδωτικό με ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, αποτέλεσε και την γενεσιουργό αιτία της μπλε μπύρας: για να ενθαρρύνουν τη χρήση της σπιρουλίνας ως σημαντικού για την υγεία συμπληρώματος διατροφής οι άνθρωποι της εταιρείας παραγωγής σπιρουλίνας σε αστικές φάρμες, Etika Spirulina διερεύνησαν σε συνεργασία με τα στελέχη της μικροζυθοποιίας Hoppy Urban Brew (HUB), στην πόλη του Roubaix, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, τη δυνατότητα χρησιμοποίησής της και στο δημοφιλές στην Κεντρική Ευρώπη ποτό.