Μια ξεχωριστή βραδιά είναι η αποψινή, καθώς ο Economist σε συνεργασία με το powergame.gr διοργανώνει ένα gala dinner, αφιερωμένο στην Τεχνολογία και την Καινοτομία για το 2022 – και όχι μόνο. Μια εκδήλωση που εστιάζει το ενδιαφέρον της στις ψηφιακές ανατροπές, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για την προσεχή δεκαετία.

Η τεχνολογική πρόοδος έχει θεωρηθεί στο παρελθόν σαν δύναμη αποδιοργάνωσης, προκαλώντας αλλαγές σε πολλά επίπεδα, από τις καθημερινές δραστηριότητες των ατόμων έως τον ανταγωνισμό παγκόσμιων υπερδυνάμεων. Το 2022, η πανδημία της Covid-19 θα συνεχίσει να επηρεάζει τις ζωές μας με πολλούς τρόπους. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστεί με επιταχυνόμενο ρυθμό η ψηφιοποίηση της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας. Ωστόσο, στην πορεία, η βιωσιμότητα, οι συνεχώς αυξανόμενοι όγκοι δεδομένων και οι αυξανόμενες ταχύτητες υπολογιστών και δικτύων θα ανακτήσουν τη θέση τους ως οι πιο σημαντικοί μοχλοί του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το πιο σημαντικό μάθημα των τελευταίων δύο χρόνων είναι ότι η αληθινή αλλαγή δεν είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί όσο θεωρείτο κάποτε. Σαν κοινωνα, θα συνεχίσουμε αναμφισβήτητα να αξιοποιούμε αυτή τη δεκτικότητα στην προσαρμοστικότητα και την καινοτόμο σκέψη.

Ενώ οι κβαντικοί υπολογιστές και η νανοτεχνολογία σίγουρα θα διαδραματίσουν έναν ρόλο, το πιο σημαντικό στοιχείο για το 2022 θα είναι να επικεντρωθούμε στη σύγκλιση των τεχνολογικών τάσεων, καθώς αναδύονται νέα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να τα συνδυάσουμε με νέους τρόπους.

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα του gala dinner σήμερα, 3 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ξεχωρίζει το πολύ ενδιαφέρον debate με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρ. Πιερρακάκη, και τον επιστήμονα Έρευνας και διευθυντή Πληροφορικής, Μιχάλη Μπλέτσα, από το MIT. Συντονιστής θα είναι ο Alasdair Ross, διευθυντής του The Economist Intelligence Unit.
Προγραμμα

Θα ακολουθήσει βράβευση επιχειρήσεων που ξεχώρισαν αλλά και συνεχίζουν να διακρίνονται για τις καινοτόμες δράσεις τους.