Μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά για τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Πολιτισμού – Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο Economist και το powergame.gr ήταν οι συνδιοργανωτές του gala dinner, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε η ψηφιοποίηση της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας, ενώ συζητήθηκαν επίσης τα ζητήματα της βιωσιμότητας, των συνεχώς αυξανόμενων όγκων δεδομένων και των αυξανόμενων ταχυτήτων υπολογιστών και δικτύων, παράγοντες που θα ανακτήσουν τη θέση τους ως οι πιο σημαντικοί μοχλοί του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μετά τη συζήτηση που είχε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον επιστήμονα Έρευνας και διευθυντή Πληροφορικής, Μιχάλη Μπλέτσα, από το MIT, σε συντονισμό του Alasdair Ross, διευθυντή του The Economist Intelligence Unit, με θέμα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της επόμενης δεκαετίας, απονεμήθηκαν βραβεία καινοτομίας στις ελληνικές εταιρίες που έχουν σταθερά προσανατολιστεί τα τελευταία χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

pierrakakis-brabeio

Το πρώτο βραβείο, «Builder of tomorrow», δόθηκε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη που «μεταρρύθμισε και συνεχίζει να μεταρρυθμίζει μια ολόκληρη χώρα». Στη συνέχεια ο Μιχάλης Μπλέτσας έλαβε το βραβείο «Force of change 2022». «Σε όλη μου την καριέρα η Ελλάδα είναι πιο σημαντική από την Αμερική. Για αυτό το λόγο αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα», τόνισε ο κ. Μπλέτσας.

bletsas-brabeio

Βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας πήραν επίσης η Εθνική Τράπεζα, που την εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς, η ΔΕΗ, που την εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Αλέξανδρος Πατεράκης, η Capital Product Partners L.P. που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Διευθυντή, Γεράσιμο Καλογηράτο, ο όμιλος ΟΤΕ, που εκπροσωπήθηκε από τον Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού και Παροχών του ομίλου, Γιάννη Κωνσταντινίδη, η Aegean, που εκπροσωπήθηκε από τον CEO, Δημήτρη Γερογιάννη, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που εκπροσωπήθηκε από το Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ του Ομίλου, Κωνσταντίνο Λάμπρου και η Pharmathen, που εκπροσωπήθηκε από τον Vice President Human Rsources & Corporate Affairs, Γεώργιο Δρόσο.

Κριτήρια βραβεύσεων

  1. ΔΕΗ

Η ΔΕΗ προχώρησε τα τελευταία δύο χρόνια σε μία μεγάλη κλίμακας ψηφιοποίηση, με επίκεντρο τις on line διασυνδέσεις, σε πλήρη αποδοτικότητα, για τη διευκόλυνση και την ικανοποίηση του πελάτη. Επίσης ενίσχυσε θεαματικά και εκσυγχρόνισε τις υποδομές Ι.Τ., επικοινωνίας και τη στρατηγική πολλαπλών φορτίων δεδομένων.

  1. Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα λειτούργησε πρωτοποριακά μέσα στην πανδημία, προσφέροντας πρώτη το digital άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού και τα εξπρές on line δάνεια. Επίσης, επένδυσε

σημαντικά στον τεχνολογικό της εκσυγχρονισμό και μέσω του e-banking προσφέρει πλέον μία μεγάλη γκάμα προιόντων και υπηρεσιών προς του πελάτες της.

  1. ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ ξεκίνησε τη μεγαλύτερη επένδυση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Με βάση το επενδυτικό του πρόγραμμα και με την υποστήριξη της μητρικής Deutsche Telecom, προχωρά σε επενδύσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να συνδέσει με τις οπτικές ίνες περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά.

  1. Pharmaten

H Pharmaten διατηρεί τον τίτλο της πρωτοπόρου βιομηχανίας στην τεχνολογία φαρμάκων. Αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των σύνθετων ενέσιμων προιόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης (LAI) και παράλληλα έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες επενδύσεων στην καινοτομία κάθε χρόνο.

  1. AEGEAN

Η AEGEAN, είναι η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, μέλος της STAR ALLIANCE, με το μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού στην Ελλάδα. Μια πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση που προσφέρει, η οποία έχει στο DNA της την ενσωμάτωση τεχνολογιών και τη μετατροπή στους σε υπηρεσίες για τον επιβάτη και ευελιξία στο αεροπορικό ταξίδι. Είναι η εταιρεία που πριν λίγες εβδομάδες έφερε και στην Ελλάδα το internet στις πτήσεις! Μια αεροπορική που μας έχει συνηθίσει στην πρωτοπορία και στην καινοτομία.

  1. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο μεγαλύτερος παραχωρησιούχος, προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των αυτοκινητοδρόμων.

Μεταξύ αυτών, η πρώτη all-in-one εφαρμογή “MyOdos”, με χάρτες, υπολογισμό βέλτιστης διαδρομής και διοδίων, και το microsite «Διαδρομές», με 200 αξιοθέατα, σε 20 διαδρομές των περιοχών που διασχίζουν οι αυτοκινητόδρομοι.

Επιπλέον, η Ιόνια Οδός αποτελεί το μόνο αυτοκινητόδρομο με δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο το μήκος του, καθώς και τον πρώτο στην Ελλάδα δρόμο που παράγει ανανεώσιμη ενέργεια.

Πηγή: powergame.gr