Σχεδόν το 40% του συνολικού τζίρου της Intralot πραγματοποιείται στις ΗΠΑ κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η διοίκηση του ομίλου του Σωκράτη Κοκκάλη «κοιτάζει» την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της αμερικάνικης θυγατρικής.

Από τα 414 εκατ. ευρώ συνολικών πωλήσεων, τα 152 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στην αγορά των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από την οικονομική έκθεση που συνόδευσε τα αποτελέσματα του 2021.

Σημειωτέον, ότι η αγορά περιμένει από τη διοίκηση της Intralot να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις προθέσεις της κατά την ενημέρωση των αναλυτών την Δευτέρα.

Στις ΗΠΑ , όπως τονίζεται στην οικονομική έκθεση, η Intralot παρέχει τεχνολογία και υπηρεσίες υποστήριξης σε κρατικές λοταρίες μέσω της καθ’ ολοκληρίαν θυγατρικής, Intralot Inc., η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2001. Θεωρείται ένας από τους μόλις τρεις προμηθευτές που διατηρούν συμβάσεις με τις κρατικές λοταρίες για την προμήθεια συστημάτων τυχερών παιχνιδιών, δικτύων επικοινωνίας λιανικής πώλησης καθώς και εξοπλισμού σημείου πώλησης, όπως τερματικά και μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Το 2003 έγινε η πρώτη μη-αμερικανική εταιρία που κερδίζει διαγωνισμό για την προμήθεια συστημάτων λοταρίας, όταν κέρδισε τη σύμβαση για την προμήθεια της κρατικής λοταρίας στη Νεμπράσκα. Το 2019 αποτέλεσε επίσης μία σημαντική χρονιά για την Intralot Inc. και για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων παράδοσης της, καθώς ολοκληρώθηκε η ίδρυση και εγκατάσταση της Intralot Tech, μίας 100% θυγατρικής εταιρείας της Intralot Inc., που θα αποτελέσει τον Κόμβο Ανάπτυξης (Development Hub) της, στην Ελλάδα. Η Intralot Tech θα ενισχύσει τις υπηρεσίες που παρέχονται ήδη κεντρικά από την Ατλάντα και θα ελαττώσει σε σημαντικό βαθμό την εξάρτηση της Intralot Inc. από τα headquarters, με απώτερο σκοπό να διατηρήσει αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται ήδη στις ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες δραστηριοποιείται με 12 συμβάσεις σε 12 πολιτείες, με συμβάσεις για την προμήθεια και λειτουργία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών στο Ιλινόι, το Οχάιο, τη Λουϊζιάνα, το Αρκάνσας, το Νιου Χάμσαϊρ, το Αϊντάχο, το Βέρμοντ, το Γουαϊόμινγκ, τη Μοντάνα, το Νιου Μέξικο και την Ουάσιγκτον (Περιφέρεια της Κολούμπια). Διατηρεί επίσης σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών κεντρικής παρακολούθησης για περισσότερες από 29.000 παιγνιομηχανές ψυχαγωγίας στην Τζώρτζια. Στο Οχάιο, εκτός από την παροχή κεντρικού συστήματος, τερματικών, εξοπλισμού, μηχανημάτων αυτόματης πώλησης και επικοινωνιών δικτύου λιανικής πώλησης, παρέχει επίσης υπηρεσίες κεντρικής παρακολούθησης για επτά racinos που έχουν παιγνιομηχανές βιντεολοταρίας (VLTs).

Το 2021, οι πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήλθαν στα 152,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση της τάξεως του 14,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κατά το οποίο ανήλθαν σε 132,8 εκατ. Η θετική αυτή επίδοση βασίζεται κυρίως στην ισχυρή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων από τα παιχνίδια λοταρίας και των παιγνιομηχανών βιντεολοταρίας (VLTs), καθώς και στην υψηλότερη συνεισφορά του αθλητικού στοιχηματισμού στις πολιτείες της Μοντάνα και της Ουάσινγκτον (Περιφέρεια της Κολούμπια), αντισταθμίζοντας πλήρως τις χαμηλότερες πωλήσεις και την αρνητική διακύμανση του δολαρίου (3,5% ανατίμηση του ευρώ συγκριτικά με πέρυσι — βάσει των μέσων όρων για τις αντίστοιχες περιόδους). Τα έσοδα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά για το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 αντιστοιχούσαν στο 36,8% των συνολικών εσόδων του ομίλου.