Η τιμή της βενζίνης «καλπάζει», προκαλώντας ασφυξία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έτσι, την Τετάρτη σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σημειώνεται πως ήδη η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, πανελλαδικά «έπιασε» τα 2, 30 λεπτά ευρώ, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα κάτι χειροπιαστό που να επιτρέπει την αισιοδοξία ότι οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης θα υποχωρήσουν.

Ακόμη, οι πληροφορίες του Star αναφέρουν, ότι την Τετάρτη θα γίνει μια πρώτη ανάλυση όλων των δεδομένων και όλων των σεναρίων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στο τραπέζι.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η συνέχιση των επιδοτήσεων και μετά τον Ιούνιο, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα αλλάξει το μοντέλο, δηλαδή αν θα επιδοτηθούν με μεγαλύτερα ποσά οι πιο ευάλωτοι.

Αυτό που λένε αρμόδιες πηγές στο Star είναι, ότι το κονδύλι που θα διατεθεί για τα καύσιμα, θα είναι συνάρτηση του ποσού που θα απαιτηθεί τελικά για τον μηχανισμό επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος.

«Ξέφυγαν» οι τιμές στα νησιά

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ειδικά στα νησιά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Στην Αντίπαρο η βενζίνη έπιασε τα 2,73 ευρώ, στην Πάρο τα 2,71 ευρώ, σε Μήλο και Άνδρο τα 2,70, ενώ ακόμα και στον Ταύρο, εδώ στην Αττική, άγγιξε τα 2,60 ευρώ.

«Συναγερμός» έχει σημάνει για την τιμή των καυσίμων και φαίνεται πως θα πάνε προς παράταση οι επιδοτήσεις. Πάνω από τα 2,70 ευρώ η αμόλυβδη στα νησιά.