Άνοδο της τάξης του 7% παρουσίασε το ελληνικό ΑΕΠ κατά το 1ο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία , το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 2,3%, σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2021, ενώ σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 7,0%.


 Ανοίγει η πλατφόρμα για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος

Από τις 14 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος και την επιστροφή έως 600 ευρώ στους καταναλωτές. Η επιδότηση για το ρεύμα αφορά την περίοδο κατανάλωσης από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

 Σύμφωνα με το ΦΕΚ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο gov.gr έως και τις 30 Ιουνίου 2022. Η πληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων.

 Επιχείρηση «θερμοστάτης»: Μπόνους στο δημόσιο για οικονομία στο ρεύμα

Την Πέμπτη οι αρμόδιοι υπουργοί θα παρουσιάσουν το νέο πρόγραμμα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με την επιχείρηση «θερμοστάτης» που θα παρουσιάσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης,  θα είναι απαραίτητο ορισμένοι χώροι να έχουν μονίμως ε μία συγκεκριμένη θερμοκρασία το κλιματιστικό.

 Συνεπώς, το κλιματιστικό στα δημόσια κτίρια πρέπει να είναι ρυθμισμένο μεταξύ 26-27 βαθμών Κελσίου. Στην περίπτωση ελέγχου, εάν τηρείται ο κανονισμός το όφελος θα είναι  η αυξημένη χρηματοδότηση και αντίστοιχα η μειωμένη στην αντίθετη περίπτωση.

 Η σύγκριση θα γίνει με τους περσινούς λογαριασμούς ρεύματος του κάθε φορέα – κτιρίου.

 Η επιχείρηση «θερμοστάτης» αποβλέπει και στον περιορισμό στις καταναλώσεις του οδικού φωτισμού. Εκτιμάται πως με το μέτρο αυτό θα εξοικονομηθεί ένα ποσό μεταξύ 18 με 20 εκατομμυρίων ευρώ.