Το Βραβείο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας έλαβε η εταιρεία Shopflix.gr στα επιχειρηματικά βραβεία του ΕΒΕΑ, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης, Entrepreneur και Founder του marketplace Shopflix.gr.
 
286946746_540343127637593_6387225202177017802_n
 «Πρόκειται για μια πλατφόρμα όπου ο αγοραστής μπορεί να βρει μια τεράστια ποικιλία προϊόντων», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι «η ιδέα ήταν η δημιουργία ηλεκτρονικού οικοσυστήματος που συνδέει πωλητές και πελάτες, αφενός προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον πελάτη με εύκολη χρήση, ποικιλία προϊόντων, αξιοπιστία αγορών και πανελλαδική παράδοση και αφετέρου δίνοντας ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλα τα καταστήματα, μικρά και μεγάλα, ανεξάρτητα από το που είναι η βάση τους σε όλη την ελλαδική επικράτεια».

Και στη συνέχεια επεσήμανε: «Μελετώντας τα αδύναμα σημεία της αγοραστικής εμπειρίας, το πρώτο μέλημα του Shopflix.gr ήταν η επίλυση του last mile με τις παραδόσεις σε πανελλαδικό δίκτυο, η διασφάλιση της διαφάνειας των συναλλαγών, η εγγύηση της ποιότητας των καταστημάτων και των προϊόντων, καθώς και η συνεχής επικοινωνία με τον πελάτη σε κάθε στάδιο της αγοραστικής του εμπειρίας».

Το Shopflix.gr μέσα σε 12 μήνες κατασκεύασε ένα marketplace, χρησιμοποίησε καινοτόμες τεχνολογίες, εξαγόρασε μια εταιρεία ταχυμεταφορών, ανέπτυξε πανελλαδικό δίκτυο παράδοσης, ενώ δημιούργησε πάνω από 90 νέες θέσεις εργασίας.

Ήδη έχει μπει στην καθημερινότητα των ελλήνων καταναλωτών και όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης «μέρα με τη μέρα εξελίσσεται πιο γρήγορα και απ’ όσο εμείς οι ίδιοι είχαμε φανταστεί».

Καινοτομία και ποιοτική εξυπηρέτηση

Προτεραιότητα και βασικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας του Shopflix.gr είναι η καινοτομία και η ποιοτική εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι ξεκινώντας ανάποδα, από την «πόρτα» δηλαδή των πελατών της, σχεδίασε από την αρχή τον τρόπο που λειτουργεί ένα marketplace με σκοπό την έγκαιρη παράδοση κάθε παραγγελίας.

Οι παραδόσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με την Courier Center, εταιρεία ταχυμεταφορών της οποίας εξαγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό το καλοκαίρι του 2021 επίσης η οικογένεια Μαρινάκη.
Να σημειωθεί ότι η εξαγορά της Courier Center είχε εξαρχής ως στόχο τη δημιουργία ενός δυνατού παίκτη στην αγορά των ταχυμεταφορών.

Στην γκάμα του Shopflix.gr περιλαμβάνονται σημαντικός αριθμός προϊόντων από είδη τεχνολογίας, βιβλία, είδη gaming, εξοπλισμό σπιτιού, παιχνίδια μέχρι και επαγγελματικό εξοπλισμό.

Επίσης βρεφικά είδη, μικροσυσκευές για το σπίτι, είδη κήπου καθώς και οτιδήποτε έχει να κάνει με τα κατοικίδια, τον αθλητισμό, τον ελεύθερο χρόνο αλλά και την προσωπική φροντίδα. Επιπλέον διατίθενται είδη καπνιστού και κωδικολόγιο κάβας και ροφημάτων.