Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να βάλει ένα φρένο στο ξέφρενο ράλι των τιμών στα καύσιμα, αναμένεται σήμερα το νέο ενισχυμένο fuel pass.

Όλα «απλώθηκαν» πάνω στο τραπέζι της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου και ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με το ύψος της επιδότησης αλλά και το εύρος των δικαιούχων.

Σήμερα λοιπόν θα γίνουν οι ανακοινώσεις αρχικά από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο και αργότερα από το οικονομικό επιτελείο, όπως γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τι προβλέπει το νέο πακέτο

Για τη βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του Fuel Pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ. Θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το Power Pass.

Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.

Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.