Μια σειρά από σημαντικά έργα μετασχηματισμού περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Χάρη Σαχίνη, ο οποίος από το βήμα της 26ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του ECONOMIST στο Λαγονήσι επεσήμανε ότι στόχος είναι να μεταβούμε «στο ύδωρ μηδενικού άνθρακα».

Όπως ανέφερε, η ΕΥΔΑΠ προγραμματίζει για την επόμενη δεκαετία επενδύσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ, με την υλοποίηση έργων όπως ο αγωγός διαχείρισης λυμάτων, εργοστάσια διαχείρισης αποβλήτων, αντικατάσταση του παλαιού συστήματος αγωγών ύδρευσης και σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών με έξυπνους μετρητές.

«Βέβαια χρειαζόμαστε συνεργασία και με άλλους εταίρους, διότι θέλουμε να κρατήσουμε την τιμή του νερού χαμηλά», ανέφερε ο κ. Σαχίνης και σε ό,τι αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία τόνισε πως υπάρχει καλή συνεργασία με την κυβέρνηση.

«Υπάρχει ένα σταθερό ρυθμιστικό σχέδιο, με το οποίο βλέπουμε και τις απολαβές μας από αυτές τις επενδύσεις (...) Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρηματοδότησης, όπως το ΕΣΠΑ, πράσινα ομόλογα κ.λπ. και η κυβέρνηση μάς βοηθάει να λύσουμε τον γρίφο επιλογής των διαθέσιμων πόρων».

*Τα parapolitika.gr είναι Communication supporter του 26th Annual Economist Government Roundtable.