Επενδυτικό fund στοχεύει την ελληνική αγορά κρέατος
Πρόταση εξαγοράς μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας νωπού κρέατος, με δική της μονάδα εκτροφής, στην Ελλάδα κατέθεσε πρόσφατα μεγάλο επενδυτικό fund επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι ο συγκεκριμένος τομέας της αγροδιατροφής θα αποτελέσει ένα από τα «καυτά» πεδία επιχειρηματιών εξαγορών, συμφωνιών και επενδύσεων το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της εταιρείας στην πρόταση του fund δεν ήταν θετική. Έχει, όμως, τη σημασία του συνολικά για τις προοπτικές του τομέα ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων, πέραν του οικονομικού ύψους της πρότασης, τέθηκε το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής κρέατος στην κατεύθυνση αύξησης των ελληνικών εξαγωγών.
«Η ελληνική παραγωγή κρέατος θα αυξηθεί», εκτίμησε ο πρόεδρος ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), κ. Ελ. Γίτσας απαντώντας σε ερώτηση του powergame.gr σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες προβλέποντας ότι η αυξημένη παραγωγή θα διατεθεί στην εγχώρια αγορά, ιδίως στον τομέα της ξενοδοχειακής εστίασης, και θα κατευθυνθεί σε εξαγωγές.
Εκτίμησε μάλιστα ότι τα επόμενα χρόνια θα αρχίσουν και εξαγωγές βόειου κρέατος από την Ελλάδα ακολουθώντας τις εξαγωγές αιγοπρόβειου κρέατος, που βρίσκονται σε ανοδική τροχιά με βασικές αγορές στην Ευρώπη την Ιταλία και την Ισπανία και δευτερευόντως την Πορτογαλία και την Κροατία (κυρίως την περίοδο του καθολικού Πάσχα) καθώς και τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της εταιρείας στην πρόταση του fund δεν ήταν θετική. Έχει, όμως, τη σημασία του συνολικά για τις προοπτικές του τομέα ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων, πέραν του οικονομικού ύψους της πρότασης, τέθηκε το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής κρέατος στην κατεύθυνση αύξησης των ελληνικών εξαγωγών.
«Η ελληνική παραγωγή κρέατος θα αυξηθεί», εκτίμησε ο πρόεδρος ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), κ. Ελ. Γίτσας απαντώντας σε ερώτηση του powergame.gr σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες προβλέποντας ότι η αυξημένη παραγωγή θα διατεθεί στην εγχώρια αγορά, ιδίως στον τομέα της ξενοδοχειακής εστίασης, και θα κατευθυνθεί σε εξαγωγές.
Εκτίμησε μάλιστα ότι τα επόμενα χρόνια θα αρχίσουν και εξαγωγές βόειου κρέατος από την Ελλάδα ακολουθώντας τις εξαγωγές αιγοπρόβειου κρέατος, που βρίσκονται σε ανοδική τροχιά με βασικές αγορές στην Ευρώπη την Ιταλία και την Ισπανία και δευτερευόντως την Πορτογαλία και την Κροατία (κυρίως την περίοδο του καθολικού Πάσχα) καθώς και τις χώρες της Μέσης Ανατολής.