Για την εικόνα που επικρατεί στην αγορά μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Timeline», με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό, ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Βασίλης Κορκίδης.

«Η ακρίβεια τρέχει πιο γρήγορα από τα εισοδήματά μας, όμως έχουμε την εισαγόμενη κατανάλωση αυτήν την περίοδο που ενισχύει τη γενική εικόνα και βλέπουμε ότι σε κάποιες περιοχές, ειδικά τουριστικές περιοχές, αλλά και στα αστικά κέντρα όπου υπάρχουν αυτές οι τουριστικές ροές η κίνηση είναι καλύτερη», επισήμανε.

«Ο κλάδος όπου η κίνηση είναι υποτονική είναι η ένδυση και η υπόδηση», πρόσθεσε.

«Πράγματι το καλάθι μικραίνει, είναι κατανοητό. Ο Έλληνας με όσα έχει περάσει τα τελευταία 12 χρόνια από τον μύθο του Αισώπου και παραδειγματίζεται από το μέρμηγκα και όχι από το τζίτζικα. Αφού λένε όλοι ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα, είμαστε όλοι επιφυλακτικοί όμως τα περιθώρια και τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι πολύ μεγάλα», τόνισε ο κ. Κορκίδης.

«Υπάρχει μια ανησυχία, όμως εγώ πιστεύω στο ελληνικό παράδοξο στην ελληνική οικονομία, πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία θα εκπλήξει το ’22», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον πληθωρισμό, είπε ότι «αυξάνει τον κίνδυνο φτώχειας, περίπου 3 εκατομμύρια Έλληνες είναι σε αυτό το όριο. Είναι το 28%, είναι πολύ υψηλό το ποσοστό και αυτό που βλέπουμε είναι ότι το 20% των εύπορων ελλήνων έχει 6 φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το 20% των φτωχότερων και νομίζω ότι αυτό είναι το κενό που πρέπει να καλύψει η κυβέρνηση, γι’ αυτό πρέπει να είναι πιο στοχευμένα τα μέτρα του Φθινοπώρου ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτό το κενό».

Τέλος, για την ενδεχόμενη ανακοίνωση στη ΔΕΘ νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, δήλωσε ότι «επισπεύδεται η επόμενη αύξηση από 01/01/23 απ’ ό,τι φαίνεται βεβαίως όλες αυτές είναι ασκήσεις επί χάρτου αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτό ήτανε από τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης».