Με τα ενοίκια στην Αθήνα να είναι στα ύψη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν να αγοράσουν μια φτηνή φοιτητική στέγη ή σκέπτονται σοβαρά το ενδεχόμενο συγκατοίκησης.

Οι τσουχτερές μισθώσεις ακόμα και για μικρά σπίτια οδηγούν αρκετούς να ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά και να ψάχνουν οδηγό επιβίωσης για τη νέα χρονιά.

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι δύσκολη η εύρεση μικρής γκαρσονιέρας μη ανακαινισμένης σε περιοχές όπως Ζωγράφου, Εξάρχεια, Παγκράτι, Κουκάκι, Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ένα ποσοστό 30 με 40% έχουν ήδη αναζητήσει και καταλήξει σε φοιτητική κατοικία, ήδη από τα τέλη Ιουλίου, ενώ υπάρχουν αυξητικές τάσεις φέτος στα μισθώματα έως και 26% ιδιαίτερα στις φοιτητικές περιοχές της Αθήνας.

Τη φετινή χρονιά λόγω των αυξητικών τάσεων που καταγράφονται στα φοιτητικά ενοίκια, αρκετοί φοιτητές αναμένεται να υιοθετήσουν τη συγκατοίκηση, αναζητώντας οικονομικές κατοικίες σε περιοχές όμορες των σχολών τους και παράλληλα κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως σε στάση του μετρό.

Οι κατάλληλες περιοχές για συγκατοίκηση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι περιοχές είναι:

-Κολωνός

-Ακαδημία Πλάτωνος

-Ανω Κυψέλη

-Άνω Πατήσια

-Αμπελόκηποι

-Σεπόλια

-Γκύζη