Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής από τον ΦΠΑ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το υπουργείο Οικονομικών με την επιστράτευση νέων ψηφιακών «όπλων».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το application στα κινητά τηλέφωνα που θα αποδεικνύει σε πραγματικό χρόνο στον πελάτη, αν η απόδειξη που πήρε είναι από ταμειακή μηχανή συνδεδεμένη με την εφορία.

«Κοινή μας περιουσία»

«Εμείς ζητάμε τη συμμαχία των πολιτών. Είναι μια εφαρμογή που ενδυναμώνει τον πολίτη. Επιτρέπει να βλέπει αν αποδίδονται τα δημόσια έσοδα. Να μην ξεχνάμε ότι είναι κοινή μας περιουσία τα δημόσια έσοδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής.

Στη συνέχεια τόνισε ότι θα πρέπει «να γίνει συνείδηση ότι τα δημόσια έσοδα χρηματοδοτούν τις ανάγκες μας» και υπενθύμισε ότι σε οικονομικό επίπεδο, «περάσαμε δύσκολα στην πανδημία».

«Κλέβουμε από το μέλλον μας όταν κάνουμε φοροδιαφυγή. Σχεδόν 10 δις δόθηκαν για τις επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη στην πανδημία», σημείωσε ο κ. Πιτσιλής. «Αρκετοί έχουν βιώσει να πηγαίνουν σε ένα εστιατόρια να πληρώνουν με το δελτίο παραγγελίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η διασύνδεση των POS με ταμειακές είναι το επόμενο που ετοιμάζουμε για το 2023», αποκάλυψε στη συνέχεια ο διοικητής της ΑΑΔΕ, ενώ έκανε λόγο για «κυκλώματα που επεμβαίνουν στην ταμειακή μηχανή».