Για την ανάγκη για επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, ακόμη κι αν οι οικονομίες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μίλησε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp Ευάγγελος Μαρινάκης, στο περιθώριο του συνεδρίου «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit» του Economist και του powergame.gr.

Ειδικότερα, όπως σχολίασε ο κ. Μαρινάκης, «η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και το πώς θα γίνει αυτό σε μία εποχή που έχουμε πόλεμο πολύ κοντά μας, κάτι το οποίο είχε μεγάλη επίπτωση στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, είναι πολύ δύσκολη.

Πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή για να συνεχίσουμε τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, παρότι είναι πιο ακριβές. Αυτή τη στιγμή οι οικονομίες δυσκολεύονται με τις πληρωμές των υψηλών τιμών καυσίμων αλλά των προϊόντων των σούπερ μάρκετ, για την καθημερινή μας κατανάλωση.

Αυτό που πρέπει να ακούσουμε είναι το πώς θα βρεθεί μία λύση για να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή την ατυχή συγκυρία, δηλαδή και να συνεχίσει με την πράσινη ανάπτυξη, αλλά και να μπορέσουν οι λαοί της Ευρώπης να τα βγάλουν πέρα αυτόν τον χειμώνα με την ενέργεια».