Το νέο σύστημα επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος ξεκινά από τον επόμενο μήνα και θα περιλαμβάνει  3 - 4 κλίμακες κατανάλωσης. Όσο λιγότερο καταναλώνει ένα νοικοκυριό, τόσο περισσότερο θα επιδοτείται.

Για όσους καταναλώσουν 15% λιγότερο σε σχέση με πέρσι θα υπάρχει και μπόνους μειωμένης κατανάλωσης. Ήδη πολλοί καταναλωτές παραγγέλνουν ηλιακούς για να γλιτώσουν τουλάχιστον την κατανάλωση του θερμοσίφωνα.

 Στα «σκαριά» ο ενεργειακός «Τειρεσίας»

Οι εταιρείες ρεύματος υπό των φόβο νέων ληξιπρόσθεσμων οφειλών ετοιμάζουν τον ενεργειακό «Τειρεσία», στον οποίο θα καταγράφονται οι κακοπληρωτές.

Κλιμακωτή επιδότηση θα υπάρχει και στο φυσικό αέριο, άρα η μείωση της κατανάλωσης θα ενισχύει το όφελος. Για να γυρίσουν όσοι καταναλωτές μπορούν από το αέριο στο πετρέλαιο θέρμανσης δίνεται επίδομα 350 ευρώ κατά μέσον όρο, το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με κάθε περιοχή. Οι νέοι δικαιούχοι θα λαμβάνουν διπλό επίδομα. Η επιδότηση στο πετρέλαιο θα υπάρχει και στην αντλία και θα ανέρχεται στα 25 λεπτά το λίτρο.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι νέες επιδοτήσεις για  πετρέλαιο και φυσικό αέριο.    

Μητσοτάκης: 'Έρχονται μέτρα για φθηνότερο αέριο - πετρέλαιο θέρμανσης

 «Θα γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες την ερχόμενη εβδομάδα για την επιδότηση, την οποία δρομολογούμε για εκείνους τους καταναλωτές οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το φυσικό αέριο και δεν μπορούν - και θα είναι και οι περισσότεροι - να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

 «Ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται είναι αναμενόμενο ότι θα πλήξει περισσότερο τους ευάλωτους, τους ασθενέστερους» ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.