Θα υπερδιπλασιάσει το προσωπικό της στη Θεσσαλονίκη και στο Κέντρο Τεχνογνωσίας που λειτουργεί στην συμπρωτεύουσα η Deloitte. Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, το κέντρο τεχνολογίας Deloitte Alexander Competence Center (DACC), σήμερα απασχολεί 900 άτομα, ενώ στόχος είναι να πλησιάσουν τα 2.000 άτομα.

Προς την κατεύθυνση αυτή η εταιρεία εγκαταλείπει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της στην Technopolis που βρίσκεται στην Πυλαία και μετακινείται στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, μετακινείται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις παλιές καπνικές αποθήκες του λιμένα συνολικής έκτασης 13.700 τ.μ.


Το παλιό κτίριο της ΠΑΕΓΑ
Το παλιό κτίριο της ΠΑΕΓΑ
Πρόκειται για το παλιό κτίριο της ΠΑΕΓΑ που δεσπόζει στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας. Το κτίριο μισθώθηκε από τον ΟΛΘ στην Deloitte και πρόκειται να ανακαινισθεί πλήρως, προκειμένου να στεγάσει το αυξημένο προσωπικό της επιχείρησης.




Η εταιρεία, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, χρειάζεται νέα και πολύ μεγαλύτερα γραφεία αφενός για να στηρίξει τις νέες προσλήψεις, αφετέρου να στεγάσει όσους προσλήφθηκαν μέχρι σήμερα, αλλά λόγω κορονοϊού συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι τους.

«Ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού θα επιστρέψει στα γραφεία, αλλά είναι σίγουρο ότι το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης θα συνεχιστεί και στο μέλλον», παραδέχεται στέλεχος της Deloitte. Εξάλλου αυτό βολεύει πολύ τους εργαζόμενους (προγραμματιστές, μηχανικούς, λογιστές, σχεδιαστές συστημάτων κ.λπ.) αποφεύγοντας έτσι την σπατάλη χρόνου και χρήματος στις μετακινήσεις.


Η Deloitte δεν ψάχνει μόνον στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη δημιουργία Κέντρου Τεχνολογίας στην Πάτρα, εξετάζει τη δημιουργία αντίστοιχου κέντρου σε Κρήτη και Ιωάννινα. Ο λόγος: Το προσωπικό της χώρας μας, όπως αναφέρουν τα στελέχη της Deloitte, διαθέτει καλή κατάρτιση και ακόμη παραμένει ανταγωνιστικό σε αμοιβές, σε σχέση με άλλες αγορές. Η ζήτηση επομένως είναι πολύ μεγάλη με μια σειρά μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών να φιλοδοξούν να αποκτήσουν βάση στη χώρα μας.

H DACC, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Προσλαμβάνει και εκπαιδεύει εργαζόμενους, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, που εργάζονται τόσο σε έργα της Deloitte στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ή και για λογαριασμό τρίτων. Στη δεύτερη περίπτωση η εταιρεία αποκτά προσωπικό το οποίο μετά την κατάλληλη κατάρτιση, είτε το παραδίδει σε τρίτες επιχειρήσεις απ’ όπου και μισθοδοτείται, είτε εργάζεται για λογαριασμό τρίτου, μισθοδοτούμενος από την Deloitte.

Η DACC, η Pfizer, και σε μικρότερο βαθμό η Cisco, είναι ο λόγος που η Θεσσαλονίκη σήμερα μετασχηματίζεται σε κέντρο ανάπτυξης λογισμικού. Ο μετασχηματισμός συνεχίζεται με την Accenture, την Deutsche Telekom και την Sitecore, ενώ σύντομα θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις.

Ποια είναι η Deloitte
Σήμερα η Deloitte, ως θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας, λειτουργεί στη χώρα μας τέσσερις ξεχωριστές οντότητες, την Deloitte A.E. (φοροελεγκτική), την Deloitte Business Solutions A.E. (παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και υπηρεσιών πληροφορικής), την DACC και τη μη-κερδοσκοπική Deloitte Greece Foundation. Η τελευταία λειτουργεί αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς, εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς.

O όμιλος της Deloitte στη χώρα μας στη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021 είχε έσοδα περίπου 88 εκατ. ευρώ.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η DACC προσφέρει στον όμιλο της Deloitte στην Ελλάδα μια διάσταση εξωστρέφειας. Συγκεκριμένα αυξάνεται τα τελευταία χρόνια η παροχή υπηρεσιών προς το εξωτερικό, καθώς εργαζόμενοι της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και την Πάτρα, εργάζονται όλο και περισσότερο από τη χώρα μας, σε έργα του εξωτερικού. Σύμφωνα με τη Deloitte BS πέρυσι παρασχέθηκαν υπηρεσίες προς επιχειρήσεις στο εξωτερικό αξίας 22 εκατ. ευρώ, έναντι 9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019.