Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την άνοδο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, την αγωνία που προκαλούν στους πολίτες οι εκ νέου αυξήσεις των τιμών, αλλά και το πως κινούνται αυτή τη στιγμή οι παραγγελίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της

Αναφορικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης: Κρατάω την ψυχραιμία μου, δεν θέλω να μεταδώσω κανένα πανικό στον κόσμο, να είμαστε αισιόδοξοι. Ήδη κάτι ακούγεται μήπως από αύριο αρχίσει να πέφτει οπότε ψυχραιμία μέχρι την Παρασκευή. Το 1,60 που λέμε είναι με την επιδότηση 1,50 -1,55 με τα 25 λεπτά που θα μπουν στην αντλία και μετά ότι επίδομα θέρμανσης θα πάρει ο καθένας αλλά ακούγεται μήπως αύριο ακούσουμε κάτι καλύτερο από το 1,50.

Έχουνε ξεκινήσει οι παραγγελίες, μικρές μέχρι 500 λίτρα. Υπάρχουν νοικοκυραίοι οι οποίοι κάθε χρόνο έτσι κινούνται θέλουν να πάρουν μια ποσότητα να την έχουν μήπως πιάσει ξαφνικά το κρύο και μετά δεν προλαβαίνουν δηλαδή άμα πέσουν όλες οι παραγγελίες μετά μαζί θα είναι δύσκολο. Πολλοί είναι μονοκατοικίες γιατί στην μονοκατοικία εύκολα κανείς αποφασίζει να κάνει το κουμάντο του ενώ στις πολυκατοικίες δύσκολα τα πράγματα δεν μπορούμε να βρούμε άκρη.

Ψυχραιμία μέρα με τη μέρα μέχρι να ξεκινήσει, περιμένουμε βήματα.