Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο Ορέστης Ομράν, δικηγόρος και ειδικός σε θέματα ενέργειας, ο οποίος αναφέρθηκε στο κατά πόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Όπως τόνισε ο ίδιος, τη δεδομένη στιγμή η ασφαλέστερη επιλογή για τους καταναλωτές είναι το πετρέλαιο, όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν οι τιμές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ πιθανό είναι να σημειωθούν διακυμάνσεις στις τιμές.

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε το πετρέλαιο είναι φτηνότερο από το φυσικό αέριο. Με δεδομένη την κρίση που υπάρχει στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, το πετρέλαιο είναι η ασφαλέστερη επιλογή, όμως κανείς δεν μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες», είπε.

Επιπλέον, ο κ. Ορμάν τόνισε πως η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε μία σειρά κινήσεων προκειμένου να εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ενεργειακό «Αρμαγεδώνα» που πλανάται πάνω από την Ευρώπη.

Ο ίδιος εξήγησε πως πρόκειται για ένα σύνθετο παζλ, το οποίο «εξαρτάται από το εάν είναι σκληρός ο φετινός χειμώνας στην Ευρώπη, από τις συμφωνίες που θα γίνουν για να έχουμε επαρκή φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου, τις ροές που θα υπάρξουν και πόσες από αυτές θα παραμείνουν στη χώρα μας».

Δείτε το βίντεο