Ρεκόρ στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφει η Ελλάδα σύμφωνα με την κατάταξη (BERs) της EIU για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η κατάταξη της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 16 θέσεις ως αποτέλεσμα όπως αναφέρεται μιας κυβερνητικής πολιτικής που έχει αναλάβει μεταρρυθμίσεις, μειώσεις φόρων και αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι μεγαλύτερες βελτιώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, πριν από τις καταστροφές που προκάλεσε η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, σημειώνονται στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα της Ελλάδας, του Κατάρ, των ΗΠΑ και των ΗΑΕ.

Η Σιγκαπούρη παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο για επιχειρηματική δραστηριότητα τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την κατάταξη ενώ ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, με τη Δυτική Ευρώπη να εξακολουθεί να εκπροσωπείται καλά στην το top 20.

Οι ΗΠΑ ανέβηκαν κατά δέκα θέσεις στην κατάταξη. Οι επιδόσεις της στις περισσότερες από τις κατηγορίες μας -συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής έναντι των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του ανταγωνισμού και της αγοράς εργασίας- παραμένουν πολύ ισχυρές.