To πρωί σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε την πρώτη του αυτοψία σε αλυσίδες καταστημάτων με παιχνίδια, καθώς χθες Τετάρτη έκανε πρεμιέρα το «καλάθι του Άγιου Βασίλη».

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε όλες τις αλυσίδες παιχνιδιών που συμμετέχουν στο νέο αυτό καλάθι, υπογραμμίζοντας ότι «οι αλυσίδες μπήκαν πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες, με χιλιάδες κωδικούς».

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης με ανάρτησή του στο Twitter, στο «καλάθι του Άγιου Βασίλη», το οποίο είναι προσβάσιμο από την ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr, συμμετέχουν τελικά 30 αλυσίδες με παιχνίδια.

«Χθες έλεγα ότι θα είχαμε 10 αλυσίδες παιχνιδιών στο "Καλάθι του Αϊ-Βασίλη". Τελικά φθάσαμε τις 30. Και από 600-700 κωδικούς ξεπεράσαμε τους 1.200. Η αρχή είναι καλή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Να ευχηθώ καλές πωλήσεις, τα παιδιά να κάνουν καλά Χριστούγεννα, οι γονείς να είναι χαρούμενοι που θα γλιτώσουν λεφτά και όλοι να είμαστε χαρούμενοι», ανέφερε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε, τέλος, «ο σκοπός που κάναμε το καλάθι είναι να δώσουμε χαρά στους μικρούς μας φίλους. Η ζωή έχει προβλήματα, αλλά έχει και χαρές».

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες παιχνιδιών για το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» είναι:

* Επιτραπέζια / Παζλ

* Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

* Βρεφικά παιχνίδια

* Φιγούρες δράσης

* Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

* Οχήματα - Τηλεκατευθυνόμενα

* Ηλεκτρονικά παιχνίδια

* Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

* Λούτρινα

* Μουσικά παιχνίδια