Περαιτέρω μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αναμένονται τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης των τιμών στην χονδρική.

Οι μειώσεις στους λογαριασμούς αναμένεται να ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ οι ανακοινώσεις για τις μειώσεις αναμένονται τιε επόμενες ώρες από τους παρόχους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πτώση των τιμών θα είναι μεγάλη.

Αν και οι ενεργειακές αγορές παραμένουν ασταθείς, οι ενδείξεις είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες και δείχνουν ότι τα τιμολόγια λιανικής του Φεβρουαρίου θα είναι αρκετά φθηνότερα. Η μέση χονδρική τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώνεται στα 66 ευρώ, κατά 41% χαμηλότερη από τον Δεκέμβρη, όπως ανέφερε η ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πτώση 30% καταγράφεται μέχρι στιγμής και στην χονδρική τιμή ρεύματος, που από 277 ευρώ τον Δεκέμβριο, πλέον κυμαίνεται στα 193.

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα η τιμή λιανικής της κιλοβατώρας είναι πιθανόν να υποχωρήσει στα 30 λεπτά, με τις επιδοτήσεις να ψαλιδίζονται ανάλογα, ώστε η τελική τιμή για τους οικιακούς καταναλωτές να διατηρηθεί στα 16 λεπτά.