Με αφορµή τα όσα διακινούνται τις τελευταίες µέρες στην αγορά σε σχέση µε την πρόθεση του Ολλανδού µεγαλοεπιχειρηµατία Χένρι Χόλτερµαν σχετικά µε την πώληση της κατασκευαστικής Ακτωρ, άρχισα να κάνω ρεπορτάζ, απ’ αυτό που κάνουν (το οµολογώ) πολλοί συνάδελφοι, συµπεριλαµβανοµένου και του Κουρτάκη, εδώ στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Και το ρεπορτάζ ήταν εστιασµένο γενικώς στα επόµενα επιχειρηµατικά σχέδια του Ολλανδού (που εσχάτως πολιτογραφήθηκε Ελληνας και µαθαίνω ότι είναι πολύ χαρούµενος από τη συγκεκριµένη εξέλιξη), που είναι αλήθεια ότι είναι πολλά και µεγάλα.

Ο Χόλτερµαν έχει αποφασίσει να πουλήσει την Ακτωρ και αυτό πλέον δεν αποτελεί µυστικό. Από κει και πέρα, και επειδή πιστεύει στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, θα κινηθεί σε δύο επίπεδα. Το ένα θα συνδέεται µε το real estate και τον τουρισµό και το άλλο µε τις τράπεζες.

Επί της ουσίας, ο Ολλανδός έχει ένα πλάνο να αγοράζει Ελλάδα, αναβαθµίζοντας στο πλαίσιο αυτό και τον ρόλο της Reds, η οποία (εταιρεία) θα αναλάβει να υλοποιήσει όλα τα (σχετικά) projects. Στο πεδίο, τώρα, των τραπεζών, εκτός από τη διεύρυνση της συµµετοχής του στην Alpha Bank, το ιδανικό σενάριο (που το επιδίωξε σε ανύποπτο χρόνο) θα ήταν η απόκτηση ενός ποσοστού και στην Εθνική Τράπεζα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 28/1