Εξαιτίας της Αργίας της Καθαράς Δευτέρας, στις 27 Φεβρουαρίου, οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν νωρίτερα και, μάλιστα, πλην της αύξησης που για πρώτη φορά είδαν στους λογαριασμούς τους τον Ιανουάριο, σε ποσοστό 7,75%, θα πάρουν από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου τα αναδρομικά του μήνα.  

Οι συντάξεις, όπως αναφέρει το Star επικαλούμενο πληροφορίες, θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τις 22 Φεβρουαρίου, καθώς, εκτός από τις λιγότερες ημέρες που έχει ο μήνας, είναι και η αργία της Καθαράς Δευτέρας.

Χαρακτηριστικά, στο ρεπορτάζ τονίζεται: Έτσι, οι περίπου 2,46 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν νωρίτερα τα ποσά στους λογαριασμούς τους με την αποπληρωμή να ολοκληρώνεται μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, όμως, εκτός από την αύξηση που ήδη έχει μπει θα λάβουν αναδρομικά και το αντίστοιχο ποσό της αύξησης του μήνα Ιανουαρίου.

Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει το μήνα 750 ευρώ με την αύξηση του 7,75%, το μηνιαίο όφελος που θα έχει θα είναι περίπου 58 ευρώ, ενώ το ετήσιο φτάνει τα 696 ευρώ.

Δηλαδή, θα δει τη σύνταξη Μαρτίου αυξημένη κατά 58 ευρώ καθώς θα λάβει αναδρομικά, το ποσό που αντιστοιχεί στην αύξηση Ιανουαρίου.

Παραδείγματα:

Αύξηση σύνταξης τον Ιανουάριο 15 ευρώ: Τον Φεβρουάριο θα δοθούν συν 30 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου

Αύξηση σύνταξης τον Ιανουάριο 30 ευρώ: Τον Φεβρουάριο θα δοθούν συν 60 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου

Αύξηση σύνταξης τον Ιανουάριο 40 ευρώ: Τον Φεβρουάριο θα δοθούν συν 80 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου

Αύξηση σύνταξης τον Ιανουάριο 60 ευρώ: Τον Φεβρουάριο θα δοθούν συν 120 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου