Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
kalathi_sarakosths
Οικονομία

Καλάθι της Σαρακοστής: Τα νέα προϊόντα που προστίθενται - Οι νέες λίστες με τα προϊόντα χαμηλής τιμής

60 προϊόντα και σαρακοστιανά στο «καλάθι»

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανακοίνωσαν τις νέες, ενισχυμένες λίστες με τα προϊόντα χαμηλής τιμής που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού».
Υπενθυμίζεται πως από χθες το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι κατά τη 17η εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» καταγράφεται οριακή μείωση στις τιμές. Συγκεκριμένα, από 864 προϊόντα, 75 (8,68%) παρουσίασαν αύξηση, 97 (11,23%) παρουσίασαν μείωση και 692 (80,09%) παρέμειναν σταθερά.

Δείτε τις νέες λίστες των σούπερ μάρκετ ΕΔΩ
Την ίδια ώρα το «καλάθι του νοικοκυριού» ενισχύθηκε με νέα προϊόντα (60 συνολικά), καθώς και σαρακοστιανά.

60 προϊόντα και σαρακοστιανά στο «καλάθι»

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το «καλάθι του νοικοκυριού» αυξήθηκε το πεδίο εφαρμογής και πλέον εντάσσονται στις λίστες 60 κατηγορίες προϊόντων (ήταν 51 μέχρι σήμερα).

Στο «καλάθι του νοικοκυριού», επιπρόσθετα, μπαίνουν το νωπό μοσχάρι, το πλήρες γάλα υψηλής παστερίωσης και το γάλα υψηλής παστερίωσης με χαμηλά λιπαρά, το λευκό τυρί και η σοκολάτα.

«Σε ό,τι αφορά τα όσπρια, που έως τώρα είχαμε μόνο τη γενική κατηγορία, πλέον θα γίνεται χωριστή αναφορά σε φακές, φασόλια και ρεβίθια. Επιπλέον, έως τώρα είχαμε πάριζα ή γαλοπούλα. Πλέον θα έχουμε και πάριζα και γαλοπούλα. Σήμερα έχουμε για το κοτόπουλο μία κατηγορία. Στο εξής θα έχουμε κοτόπουλο ολόκληρο και κοτόπουλο σε μέρη, σε κομμάτια», τόνισε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Καλάθι της Σαρακοστής»

Κατά την παρουσίαση του ενισχυμένου «καλαθιού» ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο «καλάθι της Σαρακοστής», δηλαδή στα σαρακοστιανά προϊόντα που θα μπουν στο «καλάθι του νοικοκυριού».

«Για την περίοδο της Σαρακοστής, εκτός από τις κατηγορίες που ήδη υπάρχουν και αναφέραμε, προσθέτουμε χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και κατεψυγμένα θαλασσινά με δύο τουλάχιστον είδη σε κάθε αλυσίδα, ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές τα βασικά αγαθά που απαρτίζουν το τραπέζι της Σαρακοστής», ανέφερε χαρακτηριστικά.