Τρίμηνη παράταση για το καλάθι του νοικοκυριού έχει προαναγγελθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ενώ την ίδια στιγμή αναμένεται να έρθουν δύο νέα καλάθια λόγω των ημερών του Πάσχα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει η σχετική νομοθέτηση ώστε το μέτρο του «καλαθιού του νοικοκυριού» να παραταθεί.
Αμέσως μετά, ενόψει Πάσχα θα δημιουργηθούν το «πασχαλινό καλάθι» στα σούπερ μάρκετ, αλλά και το «καλάθι του νονού» στα καταστήματα παιχνιδιών.

Τα προϊόντα των δύο νέων καλαθιών

Το «πασχαλινό καλάθι» αναμένεται να πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αρμόδια στελέχη είναι σε σκέψεις στο συγκεκριμένο «καλάθι» να μπουν και νέα είδη στην κατηγορία του κρέατος, όπως το αρνί και το κατσίκι, ενώ εξετάζεται σ' αυτό να υπάρχει και το τσουρέκι, αλλά και τα σοκολατένια αυγά.

Από την άλλη, το «καλάθι του νονού/ας», θα θυμίζει εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται μάλιστα είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη». Παράλληλα θα προστεθούν επίσης οι λαμπάδες.