Εντός Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2023 έως τις 31 Ιουλίου 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φετινό πρόγραμμα θα προβλέπει αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους και μειωμένη έως μηδενική συμμετοχή για τους δικαιούχους. Ειδικά για τον μήνα Αύγουστο θα προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως ήταν και πέρυσι.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από 1 έως 6 διανυκτερεύσεις. Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος, δεν θα πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρυσι (πρόγραμμα 2021-2022) και να μην έχει λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού).

Το πρόγραμμα επιδοτεί και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20% ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.