Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
credit_suisse__3_
Οικονομία

Credit Suisse: Διακόσιες παραιτήσεις εργαζομένων κάθε εβδομάδα παγκοσμίως

Αυξάνεται σημαντικά ο ρυθμός παραιτήσεων

Μαζικές παραιτήσεις εργαζομένων της Credit Suisse, λόγω έντονης ανησυχίας για το μέλλον της τράπεζας. Ο ρυθμός παραιτήσεων αυτή τη στιγμή στην ελβετική τράπεζα φτάνει περίπου τις 200 την εβδομάδα σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαρτίου η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse στο πλαίσιο διάσωσης ύστερα από μια περίοδο βαθιάς αναταραχής της δεύτερης, που έκανε ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο κατάρρευσης.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι «η μείωση των εργαζομένων της τράπεζας ήταν υψηλότερη κατά το τελευταίο έτος» και ότι είχε λίγο περισσότερους από 48.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Ενδεικτικά, στο τέλος του 2022 είχε 50.480 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Από την πλευρά της η UBS βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία εξαγοράς πολύ πριν από το τέλος του τρέχοντος τριμήνου, επιδιώκοντας ταχείες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, ώστε να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους πελάτες και τους εργαζομένους της Credit Suisse. Ο πρόεδρός της UBS, Κολμ Κέλεχερ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αυτό θα συμβεί «πολύ σύντομα».

Ωστόσο, σημειώνεται πως η διοίκηση της UBS έχει δηλώσει ότι θα θέσει πολύ υψηλό πήχη όσον αφορά τον αριθμό του προσωπικού της Credit Suisse που θα παραμείνει στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.