Στο τέλος του Ιουνίου λήγει η προθεσμία που έχουν λάβει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», το πιθανότερο είναι να δοθεί παράταση έως το τέλος του χρόνου. Το θέμα, όπως λένε από τη διοίκηση του Κτηματολογίου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όσους δεν δηλώσουν την περιουσία τους προβλέπονται πρόστιμα από 300 έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης και την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Οι εξαιρέσεις

Κατά μέσο όρο, η συλλογή των δηλώσεων κυμαίνεται στο 87%. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις που η συλλογή δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, όπως σε περιοχές της Κρήτης, στις οποίες όμως η συλλογή δηλώσεων ξεκίνησε τρία χρόνια αργότερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Έτσι, η σύμβαση για το μισό Ηράκλειο βρίσκεται στο 27%, τα Χανιά στο 36% και το Ρέθυμνο στο 32%. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.