Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα, Τρίτη 11/07, τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα».

Όσοι έχουν κάνει αίτηση, μπορούν να μπαίνουν στο παρακάτω λινκ που κατευθύνει στην πλατφόρμα του gov.gr και να αναζητούν στις λίστες ανά Περιφέρεια, σε ποια κατάσταση είναι η αίτησή τους, αν είναι δηλαδή «Επιλέξιμη» ή «Επιλαχούσα».

Όσοι θέλουν να κάνουν ένσταση για τα παραπάνω αποτελέσματα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής από την Τετάρτη 12 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 18 Ιουλίου (23:59). Στη συνέχεια, θα βγουν και τα οριστικά αποτελέσματα.

Δείτε ΕΔΩ τις προσωρινές λίστες.


Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Σήμερα αναρτήθηκαν στην ενότητα «Εξέλιξη» τα προσωρινά αποτελέσματα δικαιούχων του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα».

Οι αιτούντες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν στις λίστες ανά Περιφέρεια την συνολική βαθμολογία και κατάσταση της αίτησης τους.

Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων από την Τετάρτη 12 Ιουλίου (00:01) έως Τρίτη 18 Ιουλίου (23:59).

Η ενίσχυση κυμαίνεται από 50% έως 60%, ενώ θα δοθεί με τη μορφή voucher που θα αφαιρεθεί από την τελική τιμή του μοντέλου που θα επιλέξει ο ωφελούμενος. Ανάλογα με το μέγεθος του ηλιακού, δηλαδή τον ωφέλιμο όγκο της δεξαμενής, η ενίσχυση (χωρίς τον ΦΠΑ) ξεκινά από 510,48 και φτάνει μέχρι τα 904,84 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης».


Ποιες οι προϋποθέσεις για ένταξη στο «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Σημειώνεται πως προκειμένου να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.

Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει:
- Να είναι λειτουργικοί πριν την απόσυρσή τους, το οποίο θα επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο.
- Πριν την αντικατάστασή τους, να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης.
- Να είναι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας ≥ 40 λίτρων.


Τα ποσοστά επιδότησης

Η επιδότηση ανέρχεται έως 60% της δαπάνης αγοράς κάθε νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.

Κάθε ωφελούμενος θα λάβει επιταγή (voucher), την οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε προμηθευτή της επιλογής του.

Στο ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τους δικαιούχους συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης.

Η τελική αξία της κάθε επιταγής εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του ηλιακού θερμοσίφωνα (χωρητικότητα δεξαμενής ζεστού νερού) και την τιμή αγοράς του.