Αποκλιμάκωση στις τιμές των εισιτηρίων εξετάζει η κυβέρνηση εν αναμονή των προτάσεων των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι ακτοπλόων υποσχέθηκαν να εξετάσουν μείωση έως 20% σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, για συγκεκριμένα δρομολόγια.

Εξετάζονται μειώσεις έως 20% για:

- συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού

- ορισμένα δρομολόγια

«Προτεραιότητα θα δοθεί στα κοινωνικά εισιτήρια στους δικαιούχους του κοινωνικοί τιμολογίου, του κοινωνικού τουρισμού, στις οικογένειες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, δήλωσε ο υπουργός Επικράτειας, Άκης Σκέρτσος.

Μια τετραμελής οικογένεια που θα ταξιδέψει από τον Πειραιά στην Μήλο με ένα αυτοκίνητο ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξει θα χρειαστεί να πληρώσει από 550 έως 763€. Με μία έκπτωση της τάξης του 20% τότε οι τιμές πέφτουν στα 440 και 610€.

 «Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες περιμένουν να μεταφέρουν 4 εκατομμύρια κόσμο. Από τα 4 εκατομμύρια μόνο το 1 εκατομμύριο έχει κλείσει τα εισιτήρια του και μεγάλο κομμάτι από αυτούς άφορα ξένους tour operators. Άρα το 75% θα κλείσει από τώρα τα εισιτήρια του από δω και πέρα, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν επιβάτες που έχουν ήδη πληρώσει τα εισιτήρια τους, πλέον είναι αργά.

Για την Ρόδο μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί να πληρώσει πάλι ανάλογα με τον τύπο του πλοίου από 844€ έως 999€, με έκπτωση 20% οι τιμές πέφτουν αυτόματα στα 675 και 800€.

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τους ακτοπλόους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.