Μέσα στην ημέρα αναμένονται οι προτάσεις των ακτοπλόων για οικονομικότερα πακέτα και προσφορές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι «τρελές» τιμές των οποίων είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας είχε προηγηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των ακτοπλόων και του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης αυτό των αυξημένων τιμών στα εισιτήρια.

Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση ζήτησε άμεσες μειώσεις της τάξης του 20% από τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των υψηλών τιμών στα εισιτήρια, μέσω πακέτων ή οικογενειακών προσφορών, ειδικά στα βασικά λιμάνια.

Κατά πληροφορίες, οι εταιρείες δεσμεύτηκαν να εξετάσουν μειώσεις έως 20% σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού για συγκεκριμένα δρομολόγια. Προτεραιότητα, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικράτειας, Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του, θα δοθεί στα κοινωνικά εισιτήρια στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, του κοινωνικού τουρισμού, στις οικογένειες που ταξιδεύουν με Ι.Χ.