Ο εμπορικός διευθυντής της Blue Star Ferries, κ. Διονύσης Θεοδωράτος, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και τις εκπτώσεις της Blue Star Ferries.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Θεοδωράτος τόνισε ότι «θα παρέχουμε κάποιες εκπτώσεις της τάξης του 20% σε 3 ή 4 ή 5 άτομα όταν ταξιδεύουν με το Ι.Χ. τους, άρα το 20% ισχύει και για τα άτομα και για το Ι.Χ. από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου και μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη. Θα αυξήσουμε την έκπτωση στα πακέτα του Κοινωνικού Τουρισμού από το 25% στο 50%». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «οι εκπτώσεις είναι επιπλέον των εκπτώσεων που έχουμε τα μέλη του προγράμματος, που βασικά είναι αυτοί που ταξιδεύουν πιο συχνά στα νησιά, οι οποίες είναι από 20 έως 40%».

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Όσον τις εκπτώσεις της Blue Star Ferries στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Δ. ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ: Είμαστε σε μια διαδικασία που επεξεργαζόμαστε κάποιες επιπλέον εκπτώσεις από αυτές που ήδη κάνουμε. Θα παρέχουμε κάποιες εκπτώσεις της τάξης του 20% σε 3 ή 4 ή 5 άτομα όταν ταξιδεύουν με το Ι.Χ. τους, άρα το 20% ισχύει και για τα άτομα και για το Ι.Χ. από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου και μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη. Θα αυξήσουμε την έκπτωση στα πακέτα του Κοινωνικού Τουρισμού από το 25% στο 50%. Τα πακέτα του Κοινωνικού Τουρισμού ισχύουν από τώρα και έχουν διάρκεια μέχρι και του χρόνου τον Ιούνιο, αυτό σημαίνει ότι αυξάνοντας εμείς την έκπτωση στο 50% ο δικαιούχος πληρώνει μόνο το 5% της αξίας του εισιτηρίου.

Δ. ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ: Οι εκπτώσεις αφορούν εισιτήρια και μονής διαδρομής και aller retour, και από τον Πειραιά και προς τον Πειραιά, στην οικονομική θέση. Οι εκπτώσεις είναι επιπλέον των εκπτώσεων που έχουμε τα μέλη του προγράμματος, που βασικά είναι αυτοί που ταξιδεύουν πιο συχνά στα νησιά, οι οποίες είναι από 20 έως 40%.

Δ. ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ: Δεν ισχύουν για συγκεκριμένες μέρες, είναι οριζόντιο και ισχύει για περίπου 4.000 δρομολόγια.

Δ. ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ: Το θέμα των ακριβών εισιτηρίων είναι αναμφισβήτητο, αυτό προκύπτει όμως από την αύξηση του κόστους λειτουργίας. Δεν βλέπω κάποια μείωση στην κίνηση σε σχέση με το 2022, βέβαια έχουμε ακριβώς τους ίδιους ναύλους το καλοκαίρι του ‘22 με το καλοκαίρι του ’23. Παρόλο που υπάρχει μια μικρή υποχώρηση του πετρελαίου από πέρυσι, έχουν αυξηθεί άλλα κόστη, όπως είναι οι μισθοδοσίες των πληρωμάτων κατά 10%, οι συντηρήσεις, τα λειτουργικά έξοδα, τα ασφάλιστρα, αυτά έχουν οδηγήσει στην αύξηση των ναύλων, με αποτέλεσμα όντως οι ναύλοι να είναι ακριβότεροι σε σχέση με πολύ παλιότερες εποχές, όμως είναι σαφώς ίδιοι σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όχι μόνο σήμερα αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχουμε προχωρήσει σε κάποιες εκπτώσεις για τους καταναλωτές, όπως ήταν π.χ. ένα πρόγραμμα Hotel and Ferry που κάνουμε στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Λέρου που είχαν πληγεί από το προσφυγικό, εκεί δίνουμε σε καθέναν ο οποίος μας φέρνει μια κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο αυτών των νησιών έκπτωση 30% στα ατομικά του είτε στα εισιτήρια των οχημάτων του. Ήδη συνεργαζόμαστε με δύο μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και δίνουν εισιτήρια, είναι μια πλειάδα εκπτώσεων που έχουμε.