Μια σημαντική, διεθνής βράβευση ήρθε να… ανεβάσει πιο ψηλά το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, η Fraport Greece -διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα- διακρίθηκε στα διεθνή βραβεία «2022 Airport Service Quality (ASQ) Awards», με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά αεροδρόμια στην κατηγορία των αερολιμένων που διαχειρίζονται 5-15 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Τα ASQ Awards είναι μέρος του παγκόσμιου προγράμματος αξιολόγησης αεροδρομίων του Airports Council International (ACI), το οποίο παρουσιάζει κάθε χρόνο τα κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως.

aerodromio_thessalonikis_1
Ο κ. Luis Felipe de Oliveira, ACI World, Ο κ. Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών (COO) τησ Fraport Greece, και η κ. Elena Avila, Amadeus.

Έτσι, το βραβείο αυτό έρχεται ως αναγνώριση κόπων και αγώνων, σε μια εποχή όπου ο έντονος, παγκόσμιος ανταγωνισμός και οι προκλήσεις λειτουργούν πολλές φορές ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη.

aerodromio_thessalonikis_4
Η κ. Μαρία Μοσχοβούδη, Quality Manager, Fraport Greece, ο κ. Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών (COO), Fraport Greece, Η κ. Μαρία Ζερβούδη, Airport Services & Customer Experience Manager, Fraport Greece, και Ο κ. Θάνος Μπουλασίκης, Market Research Supervisor, Fraport Greece.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στον συγκεκριμένο θεσμό είναι το γεγονός ότι τα κριτήρια της βράβευσης βασίζονται στην αξιολόγηση του επιβάτη την ίδια ακριβώς ημέρα του ταξιδιού. Στηρίζονται, δηλαδή, αποκλειστικά στη γνώμη του ταξιδιώτη για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του αεροδρομίου, στη συναισθηματική του απόκριση στα διάφορα σημεία αλληλεπίδρασης, καθώς και στη συνολική αποτίμηση της παραμονής του στο αεροδρόμιο.

aerodromio_thessalonikis_3

Ένα επιτυχημένο case study διαρκούς προόδου και εξέλιξης

Αξιοσημείωτη ήταν, επίσης, η αύξηση των επιβατών και η επέκταση των δραστηριοτήτων του αερολιμένα.

Μιλώντας για την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου, καθώς και για τη γενικότερη ανάπτυξή του, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, ανέφερε: «Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ξεκάθαρο ότι η Θεσσαλονίκη ανέκαμψε πλήρως σε σχέση με το 2019, παρ’ όλη την απουσία των αγορών της Ρωσίας. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει την ελκυστικότητα της Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτικού προορισμού 12μήνου, σε ένα ευρύ φάσμα διεθνών αγορών. Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο ολοένα αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων προορισμών, σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβάλλει -περισσότερο από ποτέ- άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, που θα στοχεύουν στην αποτελεσματική προώθηση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στις αγορές του εξωτερικού».

aerodromio_thessalonikis_2
Ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece

Ένα βραβείο για όλη την Ελλάδα

Η ιδιαίτερη αυτή διάκριση για το «Μακεδονία» καθώς και η υψηλή βαθμολογία του στους περισσότερους από 30 δείκτες αξιολόγησης που περιλαμβάνει το σχετικό ερωτηματολόγιο των ASQ Awards πιστοποιούν έμπρακτα την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στον αερολιμένα, ενώ αποτελούν και μέσο ενίσχυσης της διεθνούς προβολής τόσο της ίδιας της πόλης όσο και της Ελλάδας ευρύτερα.

Πιστοποιεί έμπρακτα την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στον αερολιμένα, ενώ αποτελεί και μέσο ενίσχυσης της διεθνούς προβολής τόσο της ίδιας της πόλης όσο και της Ελλάδας ευρύτερα


Με αφορμή την εν λόγω βράβευση, ο κ. Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών (COO) της Fraport Greece, δήλωσε: «Η βράβευση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” ως ενός από τα κορυφαία της Ευρώπης, στην κατηγορία του, κατόπιν αξιολόγησης των ίδιων των ταξιδιωτών, μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια, αποτελώντας ένα σημαντικό επίτευγμα, το οποίο πιστώνονται όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο. Ως Fraport Greece, δεν επαναπαυόμαστε, αλλά, αντιθέτως, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα, χαράζοντας στρατηγικές που θα ανταποκρίνονται στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των επιβατών μας, είτε ταξιδεύουν για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους. Μέσα από τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειριζόμαστε στοχεύουμε στην προσφορά μιας ασφαλούς και αξέχαστης ταξιδιωτικής εμπειρίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών».

aerodromio_thessalonikis_5
Ο κ. Antoine Rostworowski, ACI World, Ο κ. Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών (COO), Fraport Greece, Η κ. Μαρία Ζερβούδη, Airport Services & Customer Experience Manager, Fraport Greece, και Ο κ. Dimitri Coll, ACI World

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 23/9