Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες επιτήδειων να παγιδεύσουν ανυποψίαστους πολίτες σε Εύβοια και Πάτρα, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα.

Οι επιτήδειοι προφασίζονται τους λογιστές, οι οποίοι δήθεν μεσολαβούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του market pass πιο σύντομα.

Διαβάστε εδώ: Market Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και τα ποσά


Market pass: Τηλεφωνική απάτη στην Εύβοια

Όπως λέει πολίτης σε σελίδα τοπικού ενδιαφέροντος στο facebook, έλαβε τηλεφώνημα από τάχα καινούργιο λογιστή, ο οποίος την ενημέρωνε ότι δήθεν εγκρίθηκε για εκείνη market pass 450 ευρώ και γι' αυτό χρειαζόταν αριθμό λογαριασμού τραπέζης για να προχωρήσει σε κατάθεση των χρημάτων.

Επιπρόσθετα, της ζητούσε να του αναφέρει εάν έχει κάρτα σε κάποια συγκεκριμένη τράπεζα.

Ευτυχώς η γυναίκα αντιλήφθηκε την απάτη και του απάντησε πως καλεί την αστυνομία και θα δώσει τον τηλεφωνικό του αριθμό, ο οποίος και ήταν εμφανής ενόσω την καλούσε.

Μάλιστα, η γυναίκα στην ανάρτησή της δημοσιοποίησε τον αριθμό αυτόν, προς ενημέρωση των συμπολιτών της, ώστε να είναι υποψιασμένοι εάν τυχόν δουν αυτό το νούμερο να τους καλεί.


Market pass: Τηλεφωνική απάτη και σε ηλικιωμένο στην Πάτρα

Στην Πάτρα, ο απατεώνας τηλεφώνησε στον ηλικιωμένο, και αφού του συστήθηκε ως βοηθός του λογιστή του, τον έπεισε πως χρειαζόταν τα προσωπικά του στοιχεία για να του πιστωθεί στο λογαριασμό του το ποσό των 450 ευρώ από το market pass.

Ο ηλικιωμένος τα έδωσε και λίγο αργότερα «έκαναν φτερά» από τον λογαριασμό του 7.500 ευρώ.