Η απότομη υποχώρηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, πάνω από 10% μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, δημιουργεί προϋποθέσεις μείωσης στις τιμές των καυσίμων

Καύσιμα: Κοντά στην επιστροφή στα 84 δολάρια η τιμή του βαρελιού

Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές των καυσίμων κίνησης.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες, εκεί που όλοι περίμεναν την ανοδική πορεία, δύο γεγονότα, δύο φήμες στην αγορά, είναι αρκετές για να ρίξουν την τιμή του πετρελαίου κατά περισσότερο από 10% και να επιστρέψουμε στα 84 δολάρια το βαρέλι.

Καύσιμα: "Πόλεμος" συμφερόντων

Γίνεται ένας πόλεμος επιχειρημάτων ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι η οικονομία θα πληγεί σε παγκόσμιο επίπεδο, άρα θα έχουμε λιγότερη ζήτηση για καύσιμα, άρα οι τιμές θα υποχωρήσουν και σε αυτούς που πιστεύουν ότι Σαουδική Αραβία και Ρωσία θα συνεχίσουν να βάζουν περιορισμούς στην παραγωγή πετρελαίου, άρα οι τιμές των καυσίμων θα ανέβουν.

Η έντονη κερδοσκοπία συνεχίζεται στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας με τους επενδυτές να ποντάρουν πότε στις συνέπειες της μειωμένης παραγωγής και πότε σε αυτές της μειωμένης ζήτησης καυσίμων.

Kαύσιμα: Οι αυξομειώσεις του πετρελαίου
Καύσιμα: Τιμές αμόλυβδης