Τόσο στο iPhone 15 Pro όσο και στο iPhone 15 Pro Max θα βρείτε ένα νέο χαρακτηριστικό, γνωστό και ως «Action Button». Είναι ένα μικρό κουμπί στο πλάι του τηλεφώνου που μπορεί να κάνει διαφορετικά πράγματα ανάλογα με το πώς το πατάτε.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για σίγαση κλήσεων, ενεργοποίηση της κάμερας, ενεργοποίηση της λειτουργίας εστίασης και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το Action Button για να κάνετε ό,τι θέλετε μέσω της εφαρμογής «Συντομεύσεις».

Το Action Button βρίσκεται στην αριστερή πλευρά των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, εκεί που σε άλλα iPhone, όπως το iPhone 15 ή το iPhone 15 Plus, ήταν ο διακόπτης κουδουνίσματος.

Από προεπιλογή, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το Action Button για σίγαση των κλήσεων, όπως μπορείτε να κάνετε και με τον διακόπτη κουδουνίσματος. Αλλά μπορείτε επίσης να αλλάξετε την λειτουργεία για να εκτελείτε διαφορετικές ενέργειες πατώντας το.

Πώς θα ενεργοποιήσετε το Action Button στο iPhone

Για να το ρυθμίσετε μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω εύκολα βήματα.

Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και συνέχεια πληκτρολογήστε «Action Button» στο πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω μέρος της οθόνης. Θα δείτε την επιλογή Action Button στα αποτελέσματα.

Αγγίξτε το για να ανοίξετε το μενού που αφορά το Action Button. Στο μενού Action Button, θα δείτε μια λίστα επιλογών που μπορείτε να αντιστοιχίσετε στο Action Button.

Μπορείτε να σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να δείτε περισσότερες επιλογές. Μερικές από τις επιλογές είναι Εστίαση, Κάμερα, Προσβασιμότητα, Συντομεύσεις και άλλα.

Για να διαλέξετε μια επιλογή για το Action Button, απλώς αγγίξτε την. Θα δείτε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή που επιλέξατε. Μπορείτε επίσης να πατήσετε στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από ορισμένες επιλογές για να επιλέξετε μια συγκεκριμένη ενέργεια.

Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε Κάμερα, μπορείτε να πατήσετε στο μενού για να επιλέξετε ποια λειτουργία κάμερας θέλετε να ενεργοποιήσετε.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Αφού ρυθμίσετε το Action Button στο iPhone 15 Pro, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε την ενέργεια που επιλέξατε.

Πιέστε το παρατεταμένα για περίπου ένα δευτερόλεπτο. Θα νιώσετε μια δόνηση και θα ακούσετε έναν ήχο όταν ενεργοποιηθεί η επιλεγμένη ενέργεια.