Στις επιδοτήσεις για τις νέες επιχειρήσεις, αλλά και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν και ποιους αφορούν, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι μεγάλες. (…) Το ΕΣΠΑ είναι μόνο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχουμε λοιπόν δύο προγράμματα και το σημαντικό είναι ότι οι επιδοτήσεις αφορούν νεοσύστατες επιχειρήσεις, δηλαδή μπορούν συμπολίτες μας να δημιουργήσουν μια εταιρεία» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

«Νέες, νέοι που θέλουν να επιχειρήσουν, μπορούν να ξεκινήσουν με ένα απλό πρόγραμμα ύψους 40.000 ευρώ. Θα λάβουν 20.000 από την πολιτεία δωρεάν – επιδότηση που δεν πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα αυτά. Και υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να δανειστούν και τις υπόλοιπες 10.000 ευρώ» πρόσθεσε.

Επιδοτήσεις για νέες επιχειρήσεις: Ποιους αφορούν τα προγράμματα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, διευκρίνισε ότι «για ένα πρόγραμμα που καταθέτει κάποιος έως 400.000. θα λάβει 200.000 ευρώ».

«Ξεκινά από 20.000 και φτάνει έως 200.000 η επιδότηση. (…) Θα υπάρχουν κριτήρια (στην επιλογή της επιχείρησης). Έχει γίνει ήδη η προδημοσίευση και έχουμε 350 εκατομμύρια διαθέσιμα» συμπλήρωσε.

«Οι επιδοτήσεις αφορούν και ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ